Článek
„Hvězdičky jsou jednoznačně velmi oblíbené u mých synů. Každý rok mě přesvědčují, že je musím upéct,“ prozradila Mirka van Gils Slavíková.
INGREDIENCE
- 250 g moučkového cukru
- 75 g bílků
- špetka soli
- citronová kůra
- 350 g nastrouhaných lískových ořechů
- 7 g mleté skořice
POSTUP:
- Postup není složitý. Začíná rozšleháním bílků se špetkou soli a polovinou prosátého moučkového cukru.
- Trochu ušlehaného sněhu si odložíme stranou, abychom jím později mohli cukroví potřít.
- Do zbytku sněhu přidáme druhou polovinu cukru, oříšky, citronovou kůru a skořici.
- Těsto uhněteme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
- „Hmota má mít stejnou tuhost jako linecké těsto,“ podotýká Mirka. „Také se při rozvalování těsta místo mouky hodí použít spíš moučkový cukr,“ radí.
- Po vykrájení hvězdičky namažeme zbylými odloženými rozšlehanými bílky.
- Pečeme na 150 stupňů asi 15 minut.
Sýrová kolečka: Recept pro ty, kdo nemusí sladké a hledají alternativu k cukroví
Vánoce
Může se vám hodit na Zboží.cz: