Hlavní obsah

Vánoční recept: rybí polévka

Připravili jsme pro vás sérii vánočních receptů, které vám budeme průběžně nabízet. Můžete se nechat inspirovat například dnešní rybí polévkou.

Foto: Jan Kaše

Hrad Rýzmberk

Článek

K přípravě tohoto pokrmu budeme potřebovat dvě mrkve, jeden celer, petržel, velkou cibuli a kapří hlavu. Hlavu umyjeme, oškrábeme a vyjmeme z ní oči.

Mrkev, celer, petržel a cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a vaříme s hlavou a vnitřnostmi kapra v osolené vodě.

Po změknutí hlavu vyndáme a vše ostatní propasírujeme přes hustý cedník. Trochu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu nebo oříšku.

Podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou na másle. Polévka chutná výborně i druhý den.

Související články

Baťova Lockheed Electra se vrací domů

Letoun Lockheed Electra OK-TCB 1. máje 2017 dorazí na letiště v Otrokovicích. Připomeneme si 80 let od přistání Jana A. Bati po ukončení mezikontinentální...

Výběr článků

Načítám