Článek
Oříškové kroužky
INGREDIENCE: | |
---|---|
Na těsto: | |
125 g povoleného másla | 200 g polohrubé mouky |
50 g mletých ořechů (lískové nebo vlašské) | špetka soli |
125 g smetany ke šlehání (min. 33 %) | |
Na obalení: | |
200 g moučkového cukru | 30 g vanilkového cukru |
POSTUP:
- Máslo s ořechy dejte do misky od robotu a plochým šlehačem utřete dohromady. Postupně vmíchejte smetanu, mouku a špetku soli.
- Vyšlehejte do konzistentní hmoty. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na pět hodin do lednice. Poté ho vložte mezi dva listy pečicího papíru a vyválejte na tloušťku 4 mm.
- Vykrájejte z něj kroužky o průměru 3–4 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12 až 14 minut.
- Cukry na obalení smíchejte v misce a kroužky v nich hned po upečení obalte.
Recept na Betlémské hvězdičky podle Ivety Fabešové
Vánoce
Recept na milovské perníčky, které jsou hned měkké
Vánoce