Článek
Některé ze svátečních nápojů vyžadují speciální ingredience. Nenechte se zaskočit zdánlivou složitostí na poslední chvíli a doplňte si ingredience včas. Některé koktejly se lijí do zvláštních sklenic, jiné zase působí výborně, pokud jsou zdobené. A šejkr by se již mohl stát samozřejmou součástí vaší kuchyně...
Black Snow | |
---|---|
Ingredience: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt Brut | |
Do sektové sklenky nalijeme černé pivo a opatrně dolijeme dobře vychlazeným sektem. |
Vaječný koňak | |
---|---|
Ingredience: 0,5 l rumu, 6 žloutků, 1 plechovka salka, 1 plechovka Tatry Grand 310 g, 1 vanilkový cukr | |
Vše dobře smícháme a promixujeme. Slijeme do lahví. Můžeme ozdobit skořicí, limetou nebo citrónem. |
Bacardi Razz & Tonic | |
---|---|
Ingredience: 4 cl Bacardi Razz, tonic, led, citrón na ozdobu | |
Vysokou sklenici naplníme ledem, nalijeme 4 cl Bacardi Razz. Následně dolijeme tonikem. Na ozdobu můžeme použít plátek citrónu. Vložíme dvě brčka a můžeme podávat. |
Ivanina | |
---|---|
Ingredience: 2 cl Sirup Fruit de la Passion, Monin 3 cl, Cinzano Limetto 2 cl, Cappy ananas 4 cl, Cappy černý rybíz, Bohemia Sekt Brut | |
Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Nalijte do vychlazené sklenky přes strainer a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce. |
Gin Bombay Sapphire | |
---|---|
Ingredience: 4 cl Bombay Sapphire, 6 cl toniku, limetka na ozdobu, led | |
Vysokou sklenici typu long naplníme ledem. Na ten následně nalijeme 4 cl Bombay Sapphire a dolije tonikem. Poté lehce promícháme a na závěr drink ozdobíme plátkem limetky. |
Bianco Amico | |
---|---|
Ingredience: 1 díl Cinzano Bianco, 3 díly jablečného džusu, drcená/celá skořice, ozdoba: jablko/citron, led | |
Nalijte Cinzano Bianco do sklenice na míchané nápoje naplněné kostkami ledu. Doplňte jablečným džusem a přidejte drcenou či celou skořici a další ingredience. Zamíchejte a dopřejte si Vánoce s Cinzanem. |
Cordial Fresh | |
---|---|
Ingredience: led, 2cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy | |
Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny. |
Metaxa Sangria | |
---|---|
Ingredience: Metaxa 5*, pomerančový likér Bols, citronová šťáva, cukrový sirup, pomerančový džus, červené víno | |
Ingredience smícháme a podáváme s brčkem a ozdobnou lžící na ovoce. |
Easy Breeze | |
---|---|
Ingredience: 4 cl Finlandia Grapefruit vodky, brusinkový džus, limetka na ozdobu, led | |
Do vyšší sklenice nasypte několik kostek ledu, přelijte Finlandií Grapefruit a dolijte brusinkovým džusem. Lehce promíchejte, na závěr ozdobte plátkem limetky a podávejte. |
Jack & Apple | |
---|---|
Ingredience: jablečný džus, Jack Daniel´s Tennessee Whiskey, led, limetka na zdobení | |
Sklenici naplňte ledem, přidejte 4 cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey a dolijte jablečným džusem. Na závěr můžete ozdobit plátkem limetky. |
Cuba Libre | |
---|---|
Ingredience: 4 cl Cuban Rum Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy, 4cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky | |
Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko. |
Koktejl Martini Gold Royale | |
---|---|
Ingredience: 0,75 dl Martini Gold, 0,75 dl Martini Sekt Brut, Crème de Cassis, led, ostružina | |
Větší sklenici na víno naplňte ze 75 % ledem, dolijte 0,75 dl Martini Gold a 0,75 dl Martini Sekt Brut. Poté přidejte kapku Crème de Cassis a promíchejte. Na závěr ozdobte ostružinou a drink můžete podávat. |
Mango Chille | |
---|---|
Ingredience: 4 cl tequila El Jimador Reposado, 3 cl Monin mango pyré, 1 cl Valentina (pikantní chilli salsa), 1 lžíce Fajin (chilli koření), špetka třtinového cukru, 2 plátky čerstvého manga, 1 plátek limetky, 6 kostek ledu | |
Nejprve si ozdobte sklo – okraj sklenice typu Margarita potřete limetkou a ponořte do připraveného koření Fajin. Do mixéru vložte led, čerstvé mango, Monin, salsu Valentina, cukr a El Jimador a rozmixujte. Obsah přelijte do sklenice, ozdobte plátkem manga a limetky a podávejte. |
Meringue (Smetanový zákusek) | |
---|---|
Ingredience: 2 cl Pražské vodky, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu, 1 cl sirupu Monin Creme brulée. Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping | |
Smíchejte ingredience, nalijte do sklenic a ozdobte čokoládou. |
Viollet Smoke | |
---|---|
Ingredience: 4 cl Dynybyl Special Dry Gin, 2 cl Monin - Ostružinový sirup, 1 cl cukrového sirupu, 2 cl fresh lime juice, dolít sektem Chateau Radyně extra Brut | |
Suroviny promícháme v šejkru, nalijeme do Fancy skla na led a dolijeme sektem Chateau Radyně extra Brut. Zdobíme čerstvým ovocem. |
Aperitiv Koo koo | |
---|---|
Ingredience: 2cl kaktusového džusu, 1cl okurkového sirupu, růžové víno sladké 1,5 dcl. Ozdoba: brčko, plátek okurky | |
Do shakeru vložíme led, kaktusový a okurkový sirup a důkladně protřepeme, nalijeme do sklenice a přes lžičku opatrně dolijeme vínem tak, aby se barvy nesmíchaly. |