Článek
Staročeské cukroví podvodnice získalo svůj název kvůli tomu, že těsto na něj kyne pod vodou. Jedná se o velmi jednoduché cukroví, které nechybělo v dřívějších dobách na talíři žádné hospodyňky.
Podvodnice
INGREDIENCE
- 250 g másla
- 250 g hladké mouky
- 7 g droždí
- trošku soli
- cukr moučka na obalení
Postup:
- Zaděláme na těsto, které necháme hodinu odpočinout zcela ponořené ve vodě, poté otočíme a necháme další hodinu odpočívat. Lze ho nechat kynout i celou noc v lednici.
- Poté rozválíme těsto na pomoučněné ploše a vykrajujeme požadované tvary. Neválíme příliš na slabo, odhadem tak kolem půl centimetru.
- Přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut na 180 stupňů.
- Po vyjmutí obalíme v cukru.