Článek
Předchozí vánoční svátky prožila moderátorka ve velké společnosti. „Loni jsme byli u mého bratra a jeho, nyní už, manželky. Byli tam moji rodiče, rodiče bratrovy partnerky, my s manželem a Anetkou. Prostě nás bylo hodně a bylo to moc fajn. Letos to ale uděláme asi jinak a zůstaneme doma a pozveme moje rodiče anebo se nakýblujeme k nim. Každopádně už to bude komornější,” svěřila se Iveta.
Jak je na tom moderátorka s vánočním kulinářským uměním? „Peču více méně kvůli Anetce. Už jsme to dělaly spolu loni, jen takové klasické cukroví, jako vykrajování lineckého. Je to spíš pro pocit, aby byla u toho, pomáhala mi a měly jsme pocit, že jsme něco upekly. Jinak peču s mamkou, nebo ona spíš peče, a já jí překážím. A pravda je, že některé druhy dokonce kupujeme, takže máme takovou všehochuť,” přiznala moderátorka.
I když je velmi štíhlá, cukroví Iveta miluje. „A nejvíc ze všeho těsto, konkrétně linecké, pěkně studené z ledničky. Vždycky jsem ráda, když zbydou okraje a je jich hodně. A pak to dojídám. No a potom je mi z toho špatně a dělám si bylinkový čaj, aby mě nebolelo břicho. To je taková moje předvánoční tradice,” smála se.
Udržuje ale i běžnější vánoční tradice. „Střevíčkem už tedy neházím, jestli se vdám anebo ne. Ale dáváme si šupinku pod talíř a k ní ještě peníze. Ten, kdo hostí, je dává pod talíře, a každý tam má jinou částku. Pak záleží na tom, kdo si kam sedne a je to překvapení. Někdo tam má desetikorunu, někdo tisícovku,” uzavřela.