Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
300 g hladké mouky | 1 žloutek |
100 g cukru moučka | 170 g lískových oříšků |
200 g másla | 1 lžíce kakaa |
POSTUP:
- Ořechy nasucho na pánvi nebo v troubě opražte a v utěrce třete tak dlouho, až z nich opadají slupky. Druhá možnost je koupit ořechy už oloupané. V obou případech pak ořechy na dvě hodiny namočte do studené vody, to zajistí, že pak půjdou v těstě dobře krájet.
- Z mouky, cukru, žloutku a másla vypracujte hladké těsto a zapracujte do něj osušené oříšky. Z těsta vytvarujte dva válečky o průměru asi čtyři centimetry, zabalte je do fólie a nechte do druhého dne v lednici.
- Ostrým nožem pak krájejte pět až osm milimetrů tlusté plátky a pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 °C asi deset minut dorůžova.
- Ještě horké cukroví můžete obalit v moučkovém cukru.
Recept na tradiční ořechy plněné krémem
Vánoce