Hlavní obsah

Recept na kávové laskonky

Křehké, ale přesto plné chuti. Laskonky skvěle poslouží jako dezert k šálku dobré kávy a neztratí se ani na vánoční tabuli. Mleté ořechy dodají těstu jedinečnou chuť a skvěle se doplňují s krémem z kávy a karamelu.

Foto: Profimedia.cz

Kávové laskonky

Článek
INGREDIENCE:
Na korpus:
150 g krupicového cukru 200 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru 2 lžíce instantní kávy
6 bílků
Na krém:
plechovka Salka Karamel 50 g jemně mletých lískových oříšků
250 g másla 2 lžíce instantní kávy (rozpuštěné v trošce vroucí vody)

POSTUP:

  1. Korpusy: Předehřejte troubu na 120 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně přidávejte krupicový cukr.
  2. Smíchejte moučkový cukr, mleté ořechy a instantní kávu a směs postupně a opatrně vmíchejte do bílkového sněhu.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky oválné placičky cca 5 cm dlouhé. Laskonky pečte v předehřáté troubě na 120 °C po dobu asi 60 minut, dokud nejsou suché a zlatavé. Poté je nechte vychladnout.
  4. Krém: Salko s rozpuštěnou kávou přidejte ke změklému máslu a šlehejte na vysoké otáčky, až vznikne nadýchaný krém, do něhož přimíchejte oříšky.
  5. Dokončení: Na jednu polovinu každé laskonky naneste vrstvu krému a přikryjte druhou polovinou.

Marokánky: tradiční recept a bezlepková varianta

Vánoce

Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka

Vánoce
Související témata:
Laskonky

Výběr článků

Načítám