Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
Na korpus: | |
150 g krupicového cukru | 200 g mletých ořechů |
150 g moučkového cukru | 2 lžíce instantní kávy |
6 bílků | |
Na krém: | |
plechovka Salka Karamel | 50 g jemně mletých lískových oříšků |
250 g másla | 2 lžíce instantní kávy (rozpuštěné v trošce vroucí vody) |
POSTUP:
- Korpusy: Předehřejte troubu na 120 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně přidávejte krupicový cukr.
- Smíchejte moučkový cukr, mleté ořechy a instantní kávu a směs postupně a opatrně vmíchejte do bílkového sněhu.
- Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky oválné placičky cca 5 cm dlouhé. Laskonky pečte v předehřáté troubě na 120 °C po dobu asi 60 minut, dokud nejsou suché a zlatavé. Poté je nechte vychladnout.
- Krém: Salko s rozpuštěnou kávou přidejte ke změklému máslu a šlehejte na vysoké otáčky, až vznikne nadýchaný krém, do něhož přimíchejte oříšky.
- Dokončení: Na jednu polovinu každé laskonky naneste vrstvu krému a přikryjte druhou polovinou.
Marokánky: tradiční recept a bezlepková varianta
Vánoce
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka
Vánoce