Hlavní obsah

Recept na karamelové košíčky

Karamelové košíčky z křehkého těsta jsou jednoduché na přípravu a hodí se na každou vánoční tabuli. Chuť karamelu skvěle doplňuje čokoláda a mandle.

Foto: Profimedia.cz

Karamelové košíčky

Článek
INGREDIENCE:
250 g hladké mouky 50 g moučkového cukru
105 g másla 1 sáček vanilkového cukru
2 žloutky
Krém:
1 plechovka salka 105 g másla
Na ozdobení:
tmavá čokoládová poleva 35 kusů loupaných mandlí

POSTUP:

  1. Neotevřenou plechovku salka vložte do hrnce s vodou a pozvolna vařte dvě hodiny. Mezitím z mouky, nakrájeného másla, žloutku a obou druhů cukru vypracujte hladké těsto.
  2. Připravené těsto rozdělte na kousky a vtlačte je do vymazaných formiček na košíčky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň.
  3. Rozložte na plech, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut. Nyní si připravte krém. Změklé máslo utřete v misce do pěny.
  4. Uvařené salko po vychladnutí otevřete a vmíchejte ho do máslové pěny. Poté upečené vychladlé košíčky vyklopte z formiček, naplňte připraveným krémem, namočte horní polovinu do rozpuštěné čokoládové polevy, ozdobte mandlí a nechte ztuhnout.

TIP: Pokud nechcete zdlouhavé vařit plechovku salka, abyste získali karamel, kupte ho již hotový. Prodává se pod názvem Salko karamel nebo Caramelo Condé.

Výběr článků

Načítám