Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
250 g hladké mouky | 50 g moučkového cukru |
105 g másla | 1 sáček vanilkového cukru |
2 žloutky | |
Krém: | |
1 plechovka salka | 105 g másla |
Na ozdobení: | |
tmavá čokoládová poleva | 35 kusů loupaných mandlí |
POSTUP:
- Neotevřenou plechovku salka vložte do hrnce s vodou a pozvolna vařte dvě hodiny. Mezitím z mouky, nakrájeného másla, žloutku a obou druhů cukru vypracujte hladké těsto.
- Připravené těsto rozdělte na kousky a vtlačte je do vymazaných formiček na košíčky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň.
- Rozložte na plech, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut. Nyní si připravte krém. Změklé máslo utřete v misce do pěny.
- Uvařené salko po vychladnutí otevřete a vmíchejte ho do máslové pěny. Poté upečené vychladlé košíčky vyklopte z formiček, naplňte připraveným krémem, namočte horní polovinu do rozpuštěné čokoládové polevy, ozdobte mandlí a nechte ztuhnout.
TIP: Pokud nechcete zdlouhavé vařit plechovku salka, abyste získali karamel, kupte ho již hotový. Prodává se pod názvem Salko karamel nebo Caramelo Condé.
Čtyři tipy na netradiční vosí hnízda
Vánoce