Hlavní obsah

Recept na karamelové košíčky

Karamelové košíčky z křehkého těsta jsou jednoduché na přípravu a hodí se na každou vánoční tabuli. Chuť karamelu skvěle doplňuje čokoláda a mandle.

Foto: Profimedia.cz

Karamelové košíčky

Článek
INGREDIENCE:
250 g hladké mouky 50 g moučkového cukru
105 g másla 1 sáček vanilkového cukru
2 žloutky
Krém:
1 plechovka salka 105 g másla
Na ozdobení:
tmavá čokoládová poleva 35 kusů loupaných mandlí

POSTUP:

  1. Neotevřenou plechovku salka vložte do hrnce s vodou a pozvolna vařte dvě hodiny. Mezitím z mouky, nakrájeného másla, žloutku a obou druhů cukru vypracujte hladké těsto.
  2. Připravené těsto rozdělte na kousky a vtlačte je do vymazaných formiček na košíčky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň.
  3. Rozložte na plech, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut. Nyní si připravte krém. Změklé máslo utřete v misce do pěny.
  4. Uvařené salko po vychladnutí otevřete a vmíchejte ho do máslové pěny. Poté upečené vychladlé košíčky vyklopte z formiček, naplňte připraveným krémem, namočte horní polovinu do rozpuštěné čokoládové polevy, ozdobte mandlí a nechte ztuhnout.

TIP: Pokud nechcete zdlouhavé vařit plechovku salka, abyste získali karamel, kupte ho již hotový. Prodává se pod názvem Salko karamel nebo Caramelo Condé.

Čtyři tipy na netradiční vosí hnízda

Vánoce

Výběr článků

Načítám