Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
2 lžíce instantní kávy | 30 g holandského kakaa |
2 lžíce horké vody | 40 g mletých ořechů |
3 lžíce tuzemáku | 1/2 lžičky skořice |
120 g dětských piškotů | pár kapek vanilkové esence |
80 g moučkového cukru | 80 g změklého másla |
Na polevu: | |
200 g kvalitní hořké čokolády | 30 g rozpuštěného másla |
POSTUP:
- Instantní kávu zalijte dvěma lžícemi vroucí vody, promíchejte, přilijte tuzemák, nechte vychladnout. Piškoty rozmixujte a smíchejte se suchými ingrediencemi.
- Přidejte máslo, vanilkovou esenci a kávovou směs.
- Vypracujte těsto, z něj malé tvarujte oválky. Do každého vytlačte špejlí rýhu, aby připomínaly kávová zrna. Dejte je vychladit.
- Poleva: Čokoládu zahřejte na 37 °C, přilijte máslo a dohladka rozmíchejte.
- Připravte si pečicí papír, na něj položte rošt. Vychlazená zrna položená na vidličku namáčejte do čokolády, pak dejte na rošt. Až čokoláda ztuhne, dejte ji vychladit.
Recept na tiramisu do sklenky
Recepty