Hlavní obsah

Recept na čokoládová zrna

Lahodný šálek kávy dokáže zpříjemnit i pěkně náročná rána. Když se pak spojí s čokoládovo-kávovým dezertem, udělá i z unaveného odpoledne sladký zbytek dne.

Foto: Profimedia.cz

Čokoládová zrna

Článek
INGREDIENCE:
2 lžíce instantní kávy 30 g holandského kakaa
2 lžíce horké vody 40 g mletých ořechů
3 lžíce tuzemáku 1/2 lžičky skořice
120 g dětských piškotůpár kapek vanilkové esence
80 g moučkového cukru 80 g změklého másla
Na polevu:
200 g kvalitní hořké čokolády 30 g rozpuštěného másla

POSTUP:

  1. Instantní kávu zalijte dvěma lžícemi vroucí vody, promíchejte, přilijte tuzemák, nechte vychladnout. Piškoty rozmixujte a smíchejte se suchými ingrediencemi.
  2. Přidejte máslo, vanilkovou esenci a kávovou směs.
  3. Vypracujte těsto, z něj malé tvarujte oválky. Do každého vytlačte špejlí rýhu, aby připomínaly kávová zrna. Dejte je vychladit.
  4. Poleva: Čokoládu zahřejte na 37 °C, přilijte máslo a dohladka rozmíchejte.
  5. Připravte si pečicí papír, na něj položte rošt. Vychlazená zrna položená na vidličku namáčejte do čokolády, pak dejte na rošt. Až čokoláda ztuhne, dejte ji vychladit.

Recept na tiramisu do sklenky

Recepty

Výběr článků

Načítám