Článek
„Předpokládám, že asi budu víc doma, takže si je o to víc užiju,” těší se Bára, pro kterou budou letošní Vánoce jiné i v tom, že se s partnerem Albertem Černým sestěhovali do společného bytu.
Štědrý den ale ještě stráví s rodiči v Příbrami. Už nyní se těší na pohádky, cukroví, nadílku a vše, co k tomuto dni patří. „Nejsem moc fanoušek tradičních vánočních jídel, jako je smažený kapr a rybí polévka, takže na jídlo se zrovna moc netěším. Snad jenom na kubu, zapečené kroupy s houbami a česnekem,” svěřuje se Bára.
Jinak žádné netypické zvyky u Podzimků nejsou, jen si pravidelně pod stromeček nadělují alespoň jednu novou deskovou hru, kterou si pak hned po rozbalení dárků i společně zahrají.
Zdravá horká čokoláda podle Báry Podzimkové
„V rendlíku rozehřeju mléko, používám mandlové nebo ovesné, smíchám s kakaem, s tím rozhodně nešetřím, čím víc, tím intenzivnější a lepší chuť. Pokud mám doma hořkou čokoládu, pár kostiček v mléce rozpustím pro krémovější konzistenci. Osladím javorovým nebo datlovým sirupem a přidám trochu skořice. A když chci horkou čokoládu ještě víc vylepšit, zamíchám do ní ještě lžičku ořechového másla. Pokud máte ruční šlehač mléka, můžete čokoládu ještě trochu napěnit,“ popisuje Bára Podzimková postup přípravy nápoje, bez kterého si nedovede představit Vánoce.