Článek
Lukáš Skála je zkušeným cukrářem, který patří mezi špičky ve svém oboru. Je držitelem jedenácti ocenění v cukrářských soutěžích v rámci celého světa. Třikrát dokonce získal zlato a v roce 2010 v České republice obdržel titul Cukrář roku. V současné době působí jako zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu Intercontinental.
Recepty na netradiční vánoční cukroví s oblibou vymýšlí sám. Důraz přitom klade nejen na specifičnost chuti, ale i na estetickou stránku laskomin. V tomto případě své cukrářské umění předvedl při přípravě marcipánového vánočního cukroví stříkaného čokoládou.
Marcipánové cukroví | |
---|---|
marcipán | 200g |
pistáciová pasta | 30g |
mandlový likér | 50ml |
mléčná čokoláda | 50g |
rubínový dekorační pudr | 1balení |