Článek
Karamelky připravíte velice snadno a hlavně rychle. Jsou oblíbenou pochoutkou především mezi dětmi, Karolína Kocincová ale doufá, že si najdou své oblíbence i mezi dospělými.
Vánoční karamelky sypané sušeným ovocem a ořechy (cca 45 kusů) | |
---|---|
Doba přípravy: 30 minut | |
cukr krupice | 250 gramů |
glukóza (lze nahradit medem) | 190 gramů |
invertní cukr (lze nahradit medem) | 60 gramů |
voda | 25 gramů |
smetana | 60 gramů |
mléčná čokoláda | 300 gramů |
oříšky a sušené ovoce na ozdobu |
Příprava |
---|
Svaříme cukr, vodu, glukózu a invertní cukr do lehce zlatavého karamelu, sundáme ze sporáku, přilijeme smetanu a přidáme čokoládu. Vše rozmícháme do hladké hmoty. Vzniklou směs rozlijeme na plech s pečícím papírem, zarovnáme a dozdobíme různými druhy oříšků a sušeným ovocem. Necháme zchladnout a krájíme na libovolné tvary. Karamelky můžeme dozdobit také kandovaným ovocem, pomerančovou kůrou, drceným pepřem nebo například chilli kořením. Fantazii se meze nekladou. |
Pokud by vám nezbyl čas na přípravu karamelek, můžete si je i s dalším vánočním cukrovím či různými vánočními těsty objednat a zakoupit přímo v hotelu. Cena za jeden kilogram je 590 korun.