Článek
Už teď je vhodná chvíle na promyšlení, jaké druhy cukroví letos chceme přichystat a také k sepsání seznamu surovin, které na jejich přípravu budeme potřebovat. Vyplatí se také zkontrolovat, zda máme dost formiček a plechů na pečení.
V těchto chvílích je příjemné mít početné příbuzenstvo, nebo hodně přátel, kteří jsou na tom podobně jako my. Nabízí se totiž možnost výměny cukroví. Není pak nutné péct doma deset i více druhů, ale každý třeba jen tři ve větším množství a ty si pak následně mezi sebou vyměnit. Tím pádem můžeme ochutnat i druhy, do kterých bychom se sami nepustili.
Nastal čas pro pečení perníčků
Zejména u dětí jsou perníčky velmi oblíbené. A to nejen samotné, různě zdobené, ale dá se z nich slepit např. perníková chaloupka, kterou právě děti milují. Je s ní hodně práce, ale výsledek stojí za to. S pečením perníčků je však potřeba začít už nyní. Jsou sice ihned po sundání z plechu měkké a voňavé, ale po vychladnutí ztvrdnou. Je proto potřeba dát jim dokonce až tři týdny čas na to, aby změkly a zvláčněly.
Další druhy cukroví pak můžeme začít péct až v prosinci. Ať už se jedná o oblíbené druhy z lineckého, nebo ořechového těsta, vanilkové rohlíčky, různé vánoční řezy, nebo pracny.
Nepečené cukroví - různé kuličky, či roládičky pak stačí udělat jen pár dní před samotným Štědrým večerem.
Cukroví bychom měli dávat do krabic a v nich je až do Štědrého dne uchovávat na suchém chladnějším místě. Jen tak bude měkké a chutné.
Jaké cukroví máte nejraději vy?
Protože druhů vánočního cukroví je mnoho a my bychom se naším výběrem nemuseli všem trefit do chutě, napadlo nás, že se zeptáme vás na vaše oblíbené recepty. Pokud máte chuť se s námi o ně podělit, pište je prosím na adresu: NovinkyZena@seznam.cz. Ty nejzajímavější spolu s vaším jménem uveřejníme.