Článek
Míša Badinková je Slovenka, ale překvapila tím, že mezi tradicemi ani jídelníčkem v rodinách partnera a její žádný velký rozdíl není. „Vím, že se někde na Slovensku jí kapustnica, ale my měli odjakživa rybí polévku. Možná někdy maminka uvařila čočkovou, ale to spíš na Silvestra. Kapra ale neobalujeme, děláme ho na víně, dá se na něj máslo a citron, a posypaného ořechy. To je recept mé prababičky,“ vyprávěla.
Michaela má ráda vánoční tradice. „Nikdy nezapomeneme na krájení jablíček, házíme ořechy do rohu, což má přinést zdraví. Se sestrou jsme házely i pantoflí, aby se ukázalo, zda zamíříme do světa. A vždycky před večeří u nás na Slovensku jíme oplatku s medem a s česnekem,“ prozradila. Kdo by si nedokázal představit, jak taková oplatka vypadá, tak třeba jako karlovarská bez náplně.
Těší se i na to, jak si užije Vánoce její malá dcera. „Loni byla tak unavená, že v půlce usnula. Teď je naopak tak čerstvá, že vydrží i do dvanácti. A Vánoce už vnímá, protože říkala, že Ježíšek jí přinese motorku,“ dodala.