Hlavní obsah

Medovníčky s povidly podle cukrářky Sugar MaMa

Milujete chuť skořice a medu a chcete zkusit upéct něco jiného než tradiční perníčky? Pak pro vás máme tip na medovníčky s povidly podle cukrářky Sugar MaMa alias Dašky Tylčerové, která absolvovala stáž v pražské restauraci Eska, pyšnící se michelinským Bibem, a v roce 2022 si v Praze otevřela vlastní cukrárnu. Spolupracuje s food časopisy a vede kurzy pečení. Podílela se i na uměleckých projektech s oceňovanou fotografkou Michaelou Karásek Čejkovou, propojujících gastronomii s uměním.

Foto: Archiv cukrářky

Medovníčky s povidly

Článek
INGREDIENCE:
Na těsto:
240 g hladké mouky 1 vejce
90 g moučkového cukru 1 žloutek
45 g másla 1 lžička skořice
30 g medu 1 lžička jedlé sody
Ozdobení a slepení:
povidla zlatý jedlý sprej
100 g karamelové čokolády lyofilizované brusinky

POSTUP:

  1. V míse od robotu zpracujete mouku, cukr, máslo, med, vejce, žloutek, skořici i jedlou sodu v hladké těsto. Vše zabalíte do potravinové fólie a necháte odpočinout 2-4 hodiny v lednici.
  2. Odpočaté těsto vyválíte přibližně na tloušťku 3 mm a začnete vykrajovat kolečka. Ta pokládáte na plech vyložený pečicím papírem s mírným rozestupem.
  3. Vykrojená kolečka pečete v předehřáté troubě na 190 stupňů přibližně 7-8 minut. Kolečka musí být světle hnědá. Nelekejte se, že budou tvrdší.
  4. Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu a opatrně do ní namáčíte polovinu upečených koleček. Jakmile čokoláda zatuhne, tak kolečka nastříkáte zlatým sprejem.
  5. Zbylou čokoládu si dáte do cukrářského sáčku, ustřihnete malinkou špičku a ozdobíte vrchní kolečka a na ně přidáte kousky lyofilizovaných brusinek.
  6. Na zbylé půlky nanesete za pomoci cukrářského sáčku povidla a spojíte s ozdobenými kolečky. Nechte odležet dva až tři dny v plechové dóze, aby cukroví hezky změklo.

Recept na Betlémské hvězdičky podle Ivety Fabešové

Vánoce

Vánoční oříškové kroužky podle Besky

Vánoce

Výběr článků

Načítám