Hlavní obsah

Kokosové kuličky Rafaelo. Recepty na cukroví oblíbené nejen na Vánoce

Novinky, das

Domácí kuličky Rafaelo začínají být v Česku velmi populární, a to nejen pro svou lahodnou chuť, ale také díky jednoduchosti přípravy. A samozřejmě i na ně existuje hned několik receptů.

Foto: Profimedia.cz

Kuličky Rafaelo

Článek

1. Jednoduchý recept na kuličky Rafaelo

INGREDIENCE
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
160-200 g strouhaného kokosu
na dokončení: 100 g strouhaného kokosu, malé papírové košíčky

POSTUP:

  1. Rozpusťte máslo.
  2. Do misky nalijte kondenzované mléko, přidejte do něj máslo a přisypte kokos.
  3. Vše promíchejte a nechte odležet v lednici minimálně hodinu, ideálně do druhého dne.
  4. Poté zkuste tvarovat kuličky, pokud by to nešlo, přidejte ještě trochu kokosu.
  5. Hotové kuličky následně obalujte v kokosu.
  6. Odkládejte do papírových košíčků a uchovávejte v chladu.

Recepty na kokosky: tradiční, polomáčené a od cukráře Josefa Maršálka

Vánoce

2. Kuličky Rafaelo s oplatkou

INGREDIENCE
20 dkg cukru moučka
20 dkg sušeného mléka
1 máslo
1 dl teplé vody
15 dkg strouhaného kokosu
4 velké dortové oplatky
loupané mandle

POSTUP:

  1. Oplatky rozdrťte, přidejte cukr, sušené mléko, teplou vodu a máslo a vše smíchejte.
  2. Hmotu nechte v lednici minimálně hodinu tuhnout.
  3. Poté vyndejte a tvarujte kuličky, do jejichž středu dejte po jedné mandli.
  4. Kuličky poté obalujte v kokosu. Hotové je opět dejte na chvilku do chladu. 

Linecké cukroví: recept na tradiční, bezlepkové a ze špaldové mouky

Vánoce

3. Kuličky Rafaelo s ricottou

INGREDIENCE
100 g másla
60 g moučkového cukru
250 g ricotty
100 g bílé čokolády
1 lžíce strouhaného kokosu
30 g mletých mandlí
na dokončení strouhaný kokos na obalení a 30 ks loupaných mandlí

POSTUP:

  1. Máslo s cukrem si dejte do mísy a společně vyšlehejte v kompaktní jemnou směs.
  2. Přidejte ricottu, lžíci kokosu, mleté mandle a najemno nasekanou bílou čokoládu a vše pořádně promíchejte nebo promixujte do jednotné směsi.
  • Směs dejte do lednice minimálně na dvě hodiny uležet, pak z ní tvořte kuličky o průměru cca 2-3 cm.
  • Z těsta vždy udělejte placičku, vložte do ní mandli, udělejte kuličku a tu následně obalte v kokosu.
  • Hotové kuličky dejte opět zatuhnout do lednice, podávejte ideálně chlazené.

Recepty na nepečené cukroví, které připraví snadno a rychle i začátečník

Vánoce

Výběr článků

Načítám