Článek
„Je fakt, že máme jinou kuchyni, než jaká je v Čechách. Jako polévku máme polský „baršč”, což je vývar z červené řepy a uzeného masa, do kterého se dávají uška, to jsou takové tortellini. Pak sice máme rybu, kapra, ale se zelím, které je na pepři. To jsou asi taková dvě jídla, která se v Praze běžně nevyskytují. Bez toho si Vánoce neumím představit. A vařím to já,” prozradil.
I když pochází z oblasti, kde je hodně věřících katolíků, sám je z ateistické rodiny. „Takže my po katolicku neslavíme. Ale určité rituály máme. Pouštíme si koledy, v těch ty náboženské prvky samozřejmě jsou. Ale věřící nejsme,” upřesnil.
Na dárky si ovšem potrpí, hlavně na jejich rozdávání.
„Dárky asi milujeme všichni, takže je jich vždycky pod stromečkem spousta. Vymýšlím je celý rok a některé mám už od léta. Rozbalování trvá někdy i tři hodiny. To, že jsou zavřené obchody, je samozřejmě trochu čára přes rozpočet, ale existují e-shopy. A každý rok se snažím na Vánoce složit i novou píseň,” uzavřel.