Článek
Vánoční punč
INGREDIENCE
- 500 ml červeného vína
- 200 ml rumu
- 750 ml slabého čaje
- 100 g cukru (krystal)
- 3 pomeranče
- citron
- 2 hřebíčky
- kousek skořice (celá)
POSTUP:
- Čaj smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a vše přivedeme k varu.
- Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření.
- Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
- Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic.
- Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu.
Recepty na perníkové cappuccino, calimero a další oblíbené kávy
Vánoce
Horká čokoláda s likérem
INGREDIENCE
- 220 ml mléka
- 28 g čokoládového prášku
- 4 cl Baileys Irish Cream Original
- na ozdobení: strouhaná čokoláda, marshmallows nebo šlehačka
POSTUP:
- Pomocí přístroje na espresso ohřejte mléko a nechte ho po dobu 10 minut zchladnout.
- Vmíchejte čokoládový prášek a přilijte panáka irského krému.
- Nakonec ozdobte strouhanou čokoládou, marshmallows nebo šlehačkou.
Svařené víno
INGREDIENCE
- 1 litr kvalitního červeného vína
- kůra z 1 pomeranče
- citrónová tráva pomačkaná plochou stranou nože a nakrájená na kousky
- 1 lžička tmavého cukru
- 5 ks zázvoru naloženého v cukru
- 2 lžičky sirupu z naloženého zázvoru
- Do čajového sítka: 10 semínek kardamomu, 5 hřebíčků, 2 ks badyánu, 2 celé skořice
POSTUP:
- Do konvice vložte pomerančovou kůru, citronovou trávu, cukr, zázvor a sirup, zalijte 1 litrem červeného vína.
- Následně vložte do konvice sítko s kořením.
- A na mírném ohni zahřívejte 30 minut.
Zázvorový čaj s vodkou
INGREDIENCE
- 4 cl vodky Amundsen
- 15 cl horkého zázvorového čaje
- med
- citron
POSTUP:
- Do sklenice nalijte vodku a přilijte horký zázvorový čaj.
- Na závěr přidejte včelí med a citron.
Horký bavorák
INGREDIENCE
- 4 cl Fernet Stock Citrus nebo Original
- 12 cl toniku
- citron
POSTUP:
- Do sklenice nalijte fernetu, přilijte tonic a zahřejte ideálně na 70 stupňů.
- Na závěr ozdobte plátkem čerstvého citronu.
- Všem známá chuť populárního „bavoráka“ navíc odhalí v horké verzi nové ovocné tóny.
Horká medovina s ovocem
INGREDIENCE
- 250 ml vody
- 250 ml jablečného džusu
- 200 ml Hřebečské medoviny bylinné hořké
- ½ hrušky pokrájené na kousky
- ½ jablka pokrájeného na kousky
- 3 celé skořice
- cukr
POSTUP:
- Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
- Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
- Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.
Hot Label
INGREDIENCE
- 4 cl Staré žitné myslivecké Reserve
- jablečný džus
- kostky ledu
- plátek jablka a tyčinka skořice
POSTUP:
- Nadávkujte pálenku a jablečný džus do džezvy a zahřejte.
- Poté zažehněte flambovací pistolí a 2x až 3x tzv. přelijte.
- Hořící nalijte do sklenky, ozdobte skořicí a plátky jablka na provonění a můžete podávat.