Hlavní obsah

Francouz stvořil desetimetrový vánoční stromek z čokolády

Novinky, Jakub Kynčl
Paříž

Francouzský výrobce čokolády Patrick Roger stvořil architektonické dílo, za které by se nemusela stydět ani ta největší esa moderního stavitelství. Postavit totiž čtyřtunový strom z čokolády o výšce deseti metrů není jednoduché nejen z hlediska gastronomického, ale ani z hlediska statického.

Článek

Patrick Roger stvořil uvnitř své laboratoře ve Sceaux výjimečný čokoládový strom, který nemá obdoby. Sympatické je, že mu nešlo o zlomení nějakého rekordu, ale o to, aby pomohl potřebným. Jeho výtvor totiž pomůže získat peníze pro televizní charitativní událost, která bude financovat výzkum neuromuskulárních chorob.

"Abyste mohli vytvořit takový kus architektury, musíte mít i nějaké vědomosti o statice. Uvnitř jsme museli vytvořit dutinu vzhledem k obrovskému vertikálnímu tlaku a i tak jsme si nebyli zcela jisti výsledkem," uvedl Roger.

Výběr článků

Načítám