Článek
„Mám to takové uběhané a ulítané, ale zase slavím české i slovenské Vánoce, kdo to má?“ usmívá se herečka známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě či Sestřičky.
Tradiční slovenské Vánoce se od těch českých poměrně liší, alespoň co se štědrovečerní hostiny týká. „U maminky jíme vždycky oplatky jako předkrm. Je to něco jako hostie v kostele. Namaže se to medem a naseká se nahoru česnek. Je to strašně dobré. Málokdo mi to věří, ale když to ochutná, tak to uzná. Navíc to strašně podporuje imunitu,“ prozradila Daniela.
Po předkrmu následuje čočková polévka, do které se přidávají například sušené švestky či houby, následují řízky s bramborovým salátem a poté tradiční cukroví.
Na typicky vánoční rybu si ale Daniela Šinkorová a její rodina nepotrpí. „Kapra jsem jedla naposledy, když mi bylo pět, šest let. Já kapra moc nemusím a ani v rodině ho nikdo nejí. Když ryby, tak kupujeme mořské ryby, třeba mořského vlka. Rozkrojím rybu, nahoru nastrouhám brambory a zapeču to v troubě,“ podělila se na závěr o recept.