Článek
Tajemství skvělé bílkové polevy, se kterou se výborně pracuje, spočívá ve šlehání. Šlehaná sněhová poleva se samozřejmě na perníčky používá, nicméně pracovat s ní dokáže pouze hodně zkušená perníkářka. Pro nás ostatní tu je třená poleva.
Recept na třenou polevu
INGREDIENCE
- 1 bílek
- pár kapek citronové šťávy
- 200 g moučkového cukru
POSTUP:
- Bílek rozklepněte do misky, přidejte pár kapek citronové šťávy a po troškách začněte přisypávat moučkový cukr, který metličkou do bílku zamíchejte.
- Cukr přidávejte do té doby, dokud poleva nebude mít požadovanou konzistenci.
- I přes zažitou českou představu nesmí být poleva úplně hustá. Příliš hustá poleva jde špatně vymáčknout ze zdobicího sáčku a způsobuje jeho praskání.
- Tento recept zvládne i začátečník. S polevou se krásně pracuje a v ledničce vydrží až tři dny.
Vánoční perníčky: recepty na tradiční, hned měkké a bílkovou polevu
Vánoce