Hlavní obsah

Zásah. Ukrajinci rozmetali Rusům sklad se střelami Iskander a Točka-U

Aktualizováno

V noci na středu ukrajinská armáda drony zaútočila na ruské město Toropec v Tverské oblasti, kde došlo k výbuchu muničního skladu. Gubernátor oblasti Igor Rudenja nařídil částečnou evakuaci obyvatel, úřady v některých školách a školkách zrušily výuku. S odkazem na ruská média o tom informuje list Ukrajinska pravda. Zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později uvedl, že se jednalo o sklad se střelami Iskander a Točka-U.

Ukrajinci rozmetali Rusům sklad se střelami Iskander a Točka-UVideo: Reuters

Článek

„V Toropci v Tverské oblasti začala částečná evakuace obyvatelstva. Toto rozhodnutí přijal gubernátor Igor Rudenja. Na místě trosek dronu hasí požár. V regionu nadále pracují jednotky protivzdušné obrany,“ uvedl zpravodajský telegramový kanál Baza.

Foto: @Osinttechnical/Twitter/Screenshot

Záběr, který má zachycovat výbuch muničního skladu

Podle kanálu Astra dopadl dron nebo jeho trosky na místní muniční sklad, kde došlo k výbuchu a následnému požáru. Zdroj z SBU ukrajinskému deníku The Kyiv Post sdělil, že se jednalo o sklad se střelami Iskander a Točka-U.

Ruská agentura TASS uvedla, že v Tverské oblasti v blízkosti dopadu došlo k „pozastavení činnosti škol a školek“. „Vážení obyvatelé, činnost škol a školek je pro dnešek pozastavena,“ cituje ruská agentura okresní správu.

Ukrajina nabízí zaplavenému Česku pomoc

Evropa

Podle ruského ministerstva obrany Ukrajina v noci na středu útočila drony na několik ruských oblastí. „Sedmadvacet jich bylo sestřeleno nad Kurskou oblastí, 16 nad Brjanskou, sedm nad Smolenskou, tři nad Bělgorodskou a jeden nad Orelskou,“ uvedl resort obrany na telegramu s tím, že celkem Ukrajinci vypustili na Rusko 54 dronů.

List Ukrajinska pravda uvedl, že Ruská federace v noci na středu zaútočila na energetická zařízení v ukrajinské Sumské oblasti. „Žádáme spotřebitele, aby snížili spotřebu elektřiny, zejména ve špičce,“ uvedla správa Sumské oblasti s tím, že nad regionem se ukrajinské protivzdušné obraně podařilo sestřelit 16 ruských dronů.

Kromě Sumské oblasti okupanti útočili také na Mykolajivskou oblast. Trosky dronu zde dopadly v okrese města Baštanka. Podle šéfa oblasti Vitalije Kima Rusové k útoku použili raketu země-vzduch Ch-59.

WSJ: Válka na Ukrajině už má milion mrtvých nebo zraněných vojáků

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám