Hlavní obsah

Ukrajinci zaútočili na ruské město, kde sídlí strategické bombardéry

Saratov/Engels

Ukrajinská armáda v noci na pondělí drony zaútočila na ruská města Engels a Saratov, kde došlo k poškození několika budov. V Engelsu se mimo jiné nachází letiště, na němž jsou umístěny strategické bombardéry Tu-95, které v pondělí vzlétly v rámci masivního útoku na Ukrajinu. Informuje o tom list Ukrajinska pravda. Zda bylo letiště zasaženo, není známo.

Dronový útok v SaratověVideo: Reuters

Článek

V Saratově byla po útoku dronů poškozena 38patrová budova, uvedl šéf Saratovské oblasti Roman Busargin. „Škody jsou také na čtyřech soukromých domech v okresu Engels. Nikdo nebyl zraněn,“ napsal na Telegramu Busargin okolo sedmé ráno. Podle zpravodajského telegramového kanálu Baza byli ovšem na místě zraněni dva lidé.

Foto: Roman Basurgin Via Telegram, Reuters

Zasažený mrakodrap

Zasáhli mrakodrap

Tato budova podle listu Ukrajinska pravda je se svými 128,6 metry nejen nejvyšší v Saratově, ale také v celé Saratovské oblasti. Vzdálenost výškové budovy od vojenského útvaru a vojenského letiště v Engelsu je 12 kilometrů, specifikoval list.

Podle dalšího příspěvku Bazy na Saratovskou oblast zaútočilo několik dronů najednou. V Engelsu podle Bazy drony dopadly na výškovou budovu, následkem čehož došlo k poškození téměř dvou desítek aut. „Úlomky jednoho z dronů poškodily také střechu železářství,“ uvedl v jiném příspěvku kanál.

Foto: Roman Basurgin Via Telegram, Reuters

Dronový útok v Saratově

Útok na Saratov a Engels potvrdil také telegramový kanál Mash nebo Astra. V obou městech podle Busargina v současnosti působí záchranné složky. Ani jeden z kanálů ovšem nehovoří o tom, že by došlo k zásahu letiště Engels.

Masivní ruský útok. Celou Ukrajinou zněl letecký poplach

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám