Hlavní obsah

„Tohle se dělá, Elone?“ Kadyrov se vzteká, že mu Musk na dálku vypnul cybertruck

Prezident ruské autonomní Čečenské republiky Ramzan Kadyrov si stěžuje, že mu šéf společnosti Tesla na dálku vypnul elektromobil Cybertruck. Miliardáři přitom vyčetl, že se nezachoval jako chlap. Čečenský vůdce už dříve psal, že vůz byl po vybavení kulometem odeslán do „speciální vojenské operace“, jak Rusko eufemisticky označuje svou invazi na Ukrajinu.

Foto: Profimedia.cz

Ramzan Kadyrov se svým upraveným cybertruckem

Článek

„Elon Musk se zachoval ošklivě. Dává drahé dárky od srdce a pak je na dálku zneškodňuje. Určitě si vzpomínáte na jeho dárek – cybertruck, který jsme vybavili kulometem a poslali do speciální vojenské operace,“ začal Kadyrov svou stížnost na platformě Telegram.

„Stroj se skvěle vypořádal s bojovými misemi. Prokázal ovladatelnost a dobrou ochranu posádky. Musk ale nedávno na dálku cybertruck vyřadil z provozu. To není chlapské. Železného koně bylo třeba odtáhnout. Jak to, Elone? Tohle se dělá?“ dodal zklamaný čečenský vůdce.

Foto: Profimedia.cz

Ramzan Kadyrov a jeho upravený cybertruck

Kadyrov v polovině srpna zveřejnil příspěvek, v němž se chlubil, že od Muska tento nový elektromobil dostal. Zveřejnil přitom záběry, jak se s cybertruckem projíždí ulicemi čečenské metropole Groznyj. Na střeše vozu byl přitom nainstalován kulomet.

Kadyrov se pochlubil novým cybertruckem s kulometem. Poslal mi ho Musk, tvrdí

Válka na Ukrajině

„Na základě takto vynikajících vlastností bude cybertruck brzy odeslán do zóny speciální vojenské operace, kde bude ve vhodných podmínkách žádaný. Jsem si jist, že tato bestie bude našim vojákům velmi užitečná,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Ramzan Kadyrov a jeho upravený cybertruck

„Jsem Muskovi upřímně vděčný. Je to samozřejmě největší génius naší doby a specialista. Skvělý člověk. Cybertruck se ukázal jako silný projekt. Bezpochyby jedno z nejlepších aut na světě,“ liboval si tehdy Kadyrov a Muska při té příležitosti pozval na návštěvu Grozného.

Musk později podrážděně reagoval na zprávy, že Kadyrovovi vůz skutečně dal. „Jste vážně tak zaostalý, že si myslíte, že jsem dal cybertruck ruskému generálovi? To je úžasné,“ napsal Musk na své sociální síti X, když komentoval příspěvek novináře Setha Abramsona. V dalším příspěvku Musk dodal: „Jste dalším příkladem lhaní zastaralých médií.“

Putin políbil zlatý korán, který dostal darem od Kadyrova

Evropa

Výběr článků

Načítám