Hlavní obsah

Rusové zasáhli budovu švýcarské neziskové organizace, která pomáhá s odminováním

Ruská armáda ve středu v brzkých ranních hodinách zasáhla balistickou střelou kancelář švýcarské neziskové organizace Fondation Suisse de Déminage (FSD), která na Ukrajině pomáhá odminovávat Charkovskou oblast. Na Telegramu o tom informoval šéf Charkovské oblasti Oleh Syněhubov.

Foto: Správa Charkovské oblasti

Následky ruského útoku na budovu neziskové organizace

Článek

„Střela zničila fasádu a stropy v několika patrech. Bylo poškozeno šest vozidel používaných zdravotnickým personálem organizace,“ uvedl na Telegramu šéf oblasti Syněhubov. Právě v této oblasti se kancelář neziskové organizace nachází, přesné místo však nespecifikoval.

Syněhubov dále uvedl, že Charkovská oblast má jednu z největších koncentrací min, které tam umístila ruská armáda. Činnost této neziskové organizace a možný příchod dalších je tedy pro Ukrajince naprosto klíčová.

„Neustále se snažíme přilákat co nejvíce iniciativ a pomoci, která by urychlila vyčištění území (od min),“ řekl Syněhubov.

V Moskvě explodovalo auto s důstojníkem ruské tajné služby

Evropa

V noci na středu Rusové útočili také na Oděskou oblast, například na přístavní město Izmajil.

Podle informací rumunského listu Digi24 mohl nejméně jeden dron dopadnout i na rumunské území v oblasti vesnice Plauru, která se nachází jen pár stovek metrů přes řeku Dunaj od Izmajilu. Kvůli útoku do vzduchu odstartovaly dvě rumunské stíhačky F-16, po dvou hodinách se posléze vrátily na základnu.

Ruská armáda vyslala v noci na středu směrem na Ukrajinu dohromady 23 dronů, 17 z nich se Ukrajincům podařilo zneškodnit, uvedl list Ukrajinska pravda.

Letecký poplach v Rumunsku. Na území NATO spadly trosky ruského dronu

Evropa

Výběr článků

Načítám