Hlavní obsah

Ruský dron zasáhl výškovou budovu v Kyjevě

Aktualizováno

Ruský dron v pátek večer zasáhl výškový obytný dům v ukrajinském hlavním městě Kyjevě. Poškozena jsou tři patra, na místě vypukl požár. Jeden člověk zemřel a čtyři další utrpěli zranění, uvedl starosta metropole Vitalij Kličko.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následek nárazu ruského dronu do výškové budovy v Kyjevě

Článek

„Hoří dům v Solomjanské čtvrti, zasažen byl nepřátelským bezpilotním letounem. Byty v 17., 18. a 19. patře byly poškozeny. Na místě jsou všechny záchranné složky,“ uvedl Kličko na platformě Telegram.

Později Kličko řekl, že podle předběžných informací zemřel jeden člověk a čtyři zranění byli ošetřeni na místě. „Požár se podařilo dostat pod kontrolu. Záchranná a pátrací akce pokračuje,“ napsal s tím, že evakuováno z domu bylo na 100 osob.

Solomjanská čtvrť leží v širším centru ukrajinského hlavního města. Novinář agentury AFP na místě viděl něco, co vypadalo jako dron, který bzučel nad budovou, než do ní narazil a způsobil ohnivou kouli.

Náčelník kyjevské vojenské správy metropole Serhij Popko napsal, že obyvatelé bytového domu v Solomjanské čtvrti jsou evakuováni. Informace o případných obětech se podle něj upřesňují.

Kyjev a další ukrajinská města jsou od začátku rozsáhlé ruské invaze z února 2022 pravidelně terčem útoků ruských dronů a raket. Ukrajina pravidelně žádá své spojence o posílení protivzdušné obrany.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Dým stoupá z budovy v Kyjevě po zásahu ruského dronu.

Severokorejci jdou za pár dní do bitev. Reagujte, vyzval spojence Zelenskyj

Válka na Ukrajině
Související témata:

Výběr článků

Načítám