Hlavní obsah

Rusko si zabíjí vlastní vojáky, říká Zelenskyj. Podle něj jich na Ukrajině padlo 650 tisíc

Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského má invaze Ruska na Ukrajinu zhruba 650 tisíc ruských obětí. Spoustu z nich si podle Zelenského Rusko zabilo samo, píší internetové noviny Ukrajinská pravda.

Foto: Facebook/Volodymyr Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj v tričku „make russia small again“ (Udělejme Rusko znovu malým)

Článek

„Samo Rusko zabilo spoustu Rusů. Mnoho branců zabila ruská armáda, protože se báli postupovat vpřed, báli se, že budou zabiti nebo zraněni. Běželi proto zpátky a jejich vlastní armáda je zabila. Rusové je ani nepočítají. Mají asi 650 tisíc obětí. Zabitých a zraněných,“ uvedl Zelenskyj.

Ukrajinský prezident dále prohlásil, že Rusové nechávají padlé na bojišti, neodnášejí je. K situaci na frontě na východě Ukrajiny Zelenskyj podotkl, že Rusko „cpe své vojáky do mlýnku na maso, používá je jako ‚potravu pro děla‘ (tedy že vojáky považuje za nahraditelný bojový materiál) a hází na Ukrajince hromady mrtvol“.

Podle Zelenského byly ukrajinské síly během Kurské operace svědky toho, že Rusko bez problémů útočí i na vlastní území a zabíjí vlastní civilisty, kteří zůstali v Kurské oblasti.

V pondělí ukrajinský generální štáb uvedl, že během uplynulého dne Rusko ztratilo 1680 vojáků, 51 dělostřeleckých systémů a 40 obrněných bojových vozidel. Celkem podle štábu Rusko přišlo o více než 690 tisíc vojáků.

Na frontu už dorazili první severokorejští vojáci, hlásí Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám