Hlavní obsah

Ruského rapera nepustili do polského letadla. V pohodě, Ukrajinci našimi zvěrstvy trpí víc, reagoval

Ruský raper Andrej Menšikov vystupující pod pseudonymem Ligalize nebyl vpuštěn na palubu letadla polské letecké společnosti LOT, které letělo z kazachstánské Astany do černohorské Budvy. Jak hudebník uvedl na sociálních sítích, společnost odepřela nástup do letadla všem cestujícím s ruskými pasy. Rapper, který kvůli tomu musel odložit první koncert svého plánovaného turné, ale žádnou zlobu necítí.

Foto: Instagram Ligalize

Ruský raper Ligalize (Andrej Menšikov)

Článek

Menšikov své fanoušky informoval na instagramovém účtu o tom, že první koncert plánovaného turné s velkou rapovou show pod názvem Mír vašemu domu byl přeložen. Koncert se měl odehrát v černohorské Budvě 30. září, umělec měl zároveň promluvit na fóru Slovo Novo.

„Necítím nic negativního k rozhodnutí letecké společnosti. Jsem připraven převzít odpovědnost za zvěrstva, kterých se má země dopustila. Tohle mírné ‚utrpení‘ nepovažuji za srovnatelné se skutečným utrpením Ukrajinců,“ napsal hudebník na svůj instagramový účet s tím, že není problém koncert v Budvě posunout.

Svůj příspěvek doplnil hashtagem „ne válce“.

Sám nechápu, proč tam bojujeme, šokoval hosty propagandistického pořadu oblíbený ruský rapper

Zahraniční

Na příspěvek Ligalize upozornil nezávislý ruský server Meduza s tím, že polské aerolinky opakovaně odmítají vpustit do letadel cestující s ruskými pasy, přestože mají platná víza. „Víme i o případech, kdy ruští občané nebyli přijati na lety s přestupy na polských letištích,“ uvedl server.

V Praze natočil Provokaci

Šestačtyřicetiletý raper se narodil v Moskvě. Je znám především domácímu publiku, v roce 2001 se ale přestěhoval do Prahy, kde asi přes rok žil a vystupoval.

Podle serveru Intermedia se zde setkal s dalšími rusky mluvícími rapery, s nimiž vytvořil projekt nazvaný P-13 podle městské části Praha 13, která je nejvíce Rusy osídlenou částí české metropole. S P-13 nahráli album s názvem Provokace, které je považováno za jedno z prvních alb tzv. battle rapu (rapový souboj) v Rusku.

V Rusku byl velmi úspěšný, je držitelem ceny ruské MTV v kategorii hip hop a rap za rok 2006. Od počátku vyjadřuje veřejně svůj nesouhlas s ruskou invazí na Ukrajinu. O své nejnovější skladbě Mír vašemu domu na Instagramu napsal: „Nikdy jsem nevydal nic lepšího. Skladbě se již podařilo stát se hymnou rusky mluvících lidí, kteří se staví proti ruské invazi na Ukrajinu.“ Klip má podle něj už přes milion zhlédnutí.

Ruský rapper Walkie spáchal sebevraždu, aby nemusel jít zabíjet

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám