Hlavní obsah

Po smrti jedenáctileté dívky v Rusku zatkli navrátilce z bojů na Ukrajině

Kvůli podezření z vraždy jedenáctileté dívky v Nižním Tagilu zatkli v Moskvě jejího souseda Vladimira Alexandrova - někdejšího trestance a navrátilce z bojů na Ukrajině, který se po podepsání kontraktu s ruskou armádou chystal znovu na frontu, informují ruská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V jednom z bytů v domě, kde dívka bydlí, byly nalezeny stopy krve. Majitel bytu mířil do Severovýchodního vojenského okruhu, byl zadržen v Moskvě a následně převezen do Nižního Tagilu,“ napsal server E1 s odvoláním na otce jedenáctileté Nasti, jejíž tělo kriminalisté po čtyřdenním pátrání v úterý našli ve sklepě.

Dívka zmizela 31. srpna. Svému otci řekla, že se jde projít ven, a domů se už nevrátila. Vyšetřovatelé původně pracovali i s verzí možné sebevraždy, protože dítě se těžce vyrovnávalo se smrtí své matky, která jen 40 dní předtím podlehla rakovině. První den pátrání po dívce se našel její mobilní telefon, v němž vyšetřovatelé našli i video zachycující Alexandrova bavícího se s přáteli venku.

Rus odsouzený za brutální vraždu seniorky byl propuštěn z vězení do války, už podruhé

Válka na Ukrajině

„Vladimir má záznam v trestním rejstříku a byl ve Speciální vojenské operaci (ruský eufemismus pro invazi na Ukrajinu - pozn. red.), nedávno se vrátil a plánoval znovu odejít do speciální operace. Bydlel v sousedním vchodu,“ napsal web E1.

„Strýček Vova“

„(Alexandrov) před domem griloval šašlik se skupinou lidí, zpívali, tančili a bavili se. Šel dokonce za Nastiným otcem a nabídl mu maso, ten ale odmítl s tím, že musí na noční směnu. Alexandrov tak věděl, že dívka bude v noci sama. Mohl toho využít a naplánovat nějakou špatnost,“ citoval web Ura.ru jednoho z místních obyvatel.

Muže zatčeného pro podezření z Nastiny vraždy místní popisují jako přátelského a oblíbeného souseda, pro děti, kteří mu říkali „strýček Vova“, prý postavil pískoviště. „Byl obecně normální. Velmi ho to přitahovalo k mé dceři. Říkal: ,Jsi tak krásná, moc tě miluji,‘ objal ji, vždy jí přinesl sladkosti. Věděla jsem, že byl ve vězení, ale řekl, že to bylo za krádež. Včera nás zavolali k výslechu, řekli, že byl ve vězení za násilí,“ citoval web E1 sousedku Aljonu.

Ruské paradoxy: Za zabití dítěte osm let vězení, za kritiku války i 25

Zahraniční

Související články

Výběr článků

Načítám