Hlavní obsah

Na Rusko letělo 75 ukrajinských dronů, hořela rafinérie

Tuapse/Morozovsk

Požár propukl v pondělí brzy ráno v ropné rafinérii Tuapse v Krasnodarském kraji, uvedla agentura TASS. Stala se terčem náletu ukrajinských dronů. Hořela infrastruktura o ploše 50 metrů čtverečních . Požár se podařilo lokalizovat. Rusko oznámilo, že v noci na pondělí sestřelilo nad svým územím a hladinami Černého a Azovského moře 75 ukrajinských dronů.

Foto: Profimedia.cz

Rafinérie v Tuapse hoří po dronovém útoku 17. května 2024.

Článek

Trosky jednoho z dronů zažehly požár v Tuapse, kde muselo zasahovat 31 kusů techniky a 91 hasičů, uvedl TASS. Na telegramovém kanálu Ostorožno, novosti se ale objevil záběr dronu letícího na rafinérii. Je slyšet střelba, pak je vidět výbuch v rafinérii a rostoucí sloup šedohnědého dýmu, který houstne. Dron byl natočen obyvatelem věžáku.

Jedná se o jedinou ruskou ropnou rafinérii v Černém moři a zároveň o jednu z deseti největších v zemi. Drony ukrajinské armády na ni zaútočily již letos v květnu.

Ukrajinské drony zasáhly jedinou ruskou ropnou rafinérii v Černém moři

Válka na Ukrajině

Podle stejného kanálu byl napaden i Morozovsk, u něhož se nachází vojenské letiště. Vidět je exploze a stoupající sloup černého dýmu, naznačující že hořely ropné deriváty.

Ruské ministerstvo obrany ohlásilo podle TASSu, že protivzdušná obrana (PVO) sestřelila 75 dronů.

„V průběhu uplynulé noci při pokusu kyjevského režimu spáchat teroristické útoky za pomoci bezpilotních strojů na objekty na území Ruské federace ovládly nebo zničily hlídkující systémy PVO (protivzdušné obrany) 47 dronů nad Rostovskou, po jednom nad Bělgorodskou, Voroněžskou a Smolenskou oblastí a osm nad Krasnodarským krajem, stejně jako 17 dronů nad Černým a Azovským mořem,“ napsal web.

Dalších pět dronů bylo kolem sedmé ráno zničeno nad Astrachaňskou oblastí, dodal TASS.

Rusové obsadili Prohres, stačily jim na to dva dny

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám