Hlavní obsah

Na Moskvu cílil jeden z největších dronových útoků

Ruské úřady oznámily, že v noci na středu protivzdušná obrana sestřelila dohromady jedenáct bezpilotních letounů mířících směrem na Moskvu. Starosta města Sergej Sobjanin uvedl, že se jednalo o jeden z největších pokusů o útok na hlavní město vůbec. Informuje o tom ruský list Kommersant. Ukrajina se ke dronovému útoku prozatím nevyjádřila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O prvním sestřeleném dronu informoval Sobjanin ve 02:02 ráno. „Síly protivzdušné obrany ministerstva obrany v městské části Podolsk odrazily útok dronu letícího směrem k Moskvě. Na místě, kam trosky dopadly, nedošlo podle předběžných údajů ke škodám ani k obětem na životech,“ napsal starosta na telegramu.

Takových příspěvků nakonec zveřejnil dohromady šest, ten poslední ve 03:43 ráno, kdy oznámil, že celkový počet sestřelených dronů směřujících na Moskvu byl deset. Ruské ministerstvo obrany později specifikovalo, že dronů směrem na hlavní město mířilo jedenáct.

„Síly protivzdušné obrany ministerstva obrany tuto noc sestřelily 10 jednotek. Jde o jeden z největších pokusů o útok na Moskvu pomocí dronů všech dob,“ uvedl s tím, že ani jeden z dronů nezpůsobil v Moskevské oblasti žádné škody ani oběti na životech. Počet strojů starosta ráno ještě o jeden navýšil.

O dronovém útoku na Moskvu informoval také zpravodajský telegramový kanál Baza, který zveřejnil video ze sestřelení jednoho z nich.

Všechny drony Rusové sestřelili nad městem Podolsk, které se nachází asi 38 kilometrů jižně od Moskvy, uvedl list Kommersant.

Podle ruského ministerstva obrany protivzdušná obrana sestřelila dalších 23 dronů nad Brjanskou oblastí, šest nad Bělgorodskou, tři nad Kalužskou a dva nad Kurskou.

Putin dal armádě nůž na krk. Ukrajinci musí být do října pryč

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám