Hlavní obsah

Mohutný ruský útok na Charkov. Na dětském hřišti zemřela dívka

Ruská armáda v pátek odpoledne zahájila mohutný útok na ukrajinské město Charkov, během něhož na několika místech zemřelo nejméně šest osob, včetně 14leté dívky, kterou část ruské střely zasáhla přímo na dětském hřišti. Informuje o tom starosta Charkova Ihor Teherov na telegramu.

Mohutný ruský útok na Charkov. Na dětském hřišti zemřela dívkaVideo: Reuters

Článek

„V Nemyšljanské čtvrti okupanti zabili dítě přímo na dětském hřišti. Jednalo se o dívku. Další nejméně tři lidé v okolí jsou zraněni,“ uvedl v příspěvku Teherov. Později vyšlo najevo, že dívce bylo 14 let.

Foto: Reuters

Mohutný ruský útok na Charkov. Na dětském hřišti zemřela dívka

Starosta Charkova dále uvedl, že ruští okupanti také zaútočili na dvanáctipatrovou obytnou budovu v průmyslové čtvrti. „Ve výškové budově je pět mrtvých,“ dodal.

Podle Teherova Rusové útočí pomocí dronů. Šéf Charkovské oblasti Oleh Syněhubov uvedl, že následkem pátečního útoku bylo zraněno také nejméně 55 lidí. „Zdravotníci nadále pracují na místech útoku,“ uvedl na telegramu.

„Tento úder byl ruskou řízenou střelou. (…) Byl zaměřen na lidi a na obyčejné domy. Do záchranné operace se zapojily všechny služby. Děkuji všem, kteří nyní pomáhají zachraňovat životy,“ napsal v dalším příspěvku Syněhubov s tím, že by k útoku nedošlo, kdyby ukrajinská armáda měla možnost „ničit ruská vojenská letadla v místech jejich základen“.

Podle listu Ukrajinska pravda Rusové útočí také na město Čuhujiv, které se nachází v Charkovské oblasti na řece Severní Doněc. Na místě jsou prozatím hlášeni čtyři zranění.

Putin míří do Mongolska, které má povinnost ho v rámci zatykače ICC zadržet

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám