Hlavní obsah

Kadyrov se pochlubil novým cybertruckem s kulometem. Poslal mi ho Musk, tvrdí

Prezident autonomní Čečenské republiky Ramzan Kadyrov se pochlubil novým vozem Cybertruck automobilky Tesla, který si vybavil kulometem. Hodlá jej údajně poslat do bojů na Ukrajině. Jak se sankcemi postižený Kadyrov k vozu dostal, není jasné, ale on tvrdí, že mu jej poslal sám výkonný ředitel automobilky Elon Musk, kterého pozval na návštěvu Čečenska.

Kadyrov řídí CybertruckVideo: AP

Článek

Na svém telegramovém účtu zveřejnil Kadyrov video, jak své nové nerezovou ocelí pokryté auto bere na projížďku. Nechal se též natočit, jak na korbě auta stojí s několika pásy munice u kulometu. „Bezpochyby jedno z nejlepších aut na světě. Doslova jsem se zamiloval,“ libuje si Kadyrov v příspěvku.

Foto: Rkadyrov_95 Via Telegram, Reuters

Prezident autonomní Čečenské republiky Ramzan Kadyrov na své vylepšené Tesle Cybertruck.

V blízké budoucnosti chce Kadyrov cybertruck údajně věnovat ruským silám bojujícím na Ukrajině. „Neříká se mu ‚kyberbestie‘ jen tak pro nic. Je to skutečně nezranitelné a rychlé zvíře. Jsem si jistý, že našim vojákům tato bestie velmi prospěje,“ napsal dál.

Kadyrov je spojován s mnoha porušeními lidských práv, a proto na něj Spojené státy uvalily sankce, připomíná televizní stanice ABC. Není tedy jasné, jak se k novému vozu automobilky Tesla dostal. On sám tvrdí, že mu jej poslal přímo Elon Musk. Společnost Tesla na otázky, jak se její nový vůz ke Kadyrovovi dostal, neodpovídá.

Čečenský vůdce je ovšem Muskovi za doručení auta tak vděčný, že jej pozval na návštěvu Grozného. „Nemyslím si, že by ruskému ministerstvu zahraničí taková cesta vadila. A samozřejmě čekáme na vaše nové výtvory, které nám pomohou dokončit naši speciální vojenskou operaci,“ vzkázal americkému miliardáři.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Prezident autonomní Čečenské republiky Ramzan Kadyrov na své vylepšené Tesle Cybertruck.

Opilí ruští vojáci opět stříleli po vlastních. Jeden mrtvý, několik zraněných

Evropa

Výběr článků

Načítám