Hlavní obsah

Hoří naftové nádrže. Ukrajinské drony v noci zaútočily na továrnu v Rostovské oblasti

Drony Hlavního ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny v noci na neděli zaútočily na sklad ropy v továrně v Proletarsku v ruské Rostovské oblasti. Potvrdil to generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny, které se na operaci podílely. V kavkazské továrně se po útoku rozhořely minimálně dva požáry.

Foto: X.com/NEXTA

Požár v proletarské továrně po útoku ukrajinský dronů

Článek

„V noci na 18. srpna byl zasazen úder kavkazské továrně v ruské Rostovské oblasti. Tam se skladuje ropa a ropné produkty včetně těch pro potřeby okupační armády Ruské federace,“ stojí ve vyjádření generálního štábu na Facebooku.

Podle informací generálního štábu v areálu továrny následně vypukly minimálně dva požáry, ačkoliv detailní posudek následků útoku se stále zhotovuje. Podle očitých svědků však požár zachvátil minimálně jednu naftovou nádrž, píše server Ukrajinska pravda.

Do útoku se podle svědků zapojilo nejméně pět ukrajinských dronů. Místní úřady včetně gubernátora oblasti Vasilije Golubeva tvrdí, že byl jejich útok odražen a požár způsobil pád jejich trosek. Po útoku dosud nebyly hlášeny žádné oběti na životě.

Dva ze tří. Ukrajinci v Kurské oblasti zničili další most přes řeku Sejm

Zahraniční

Výběr článků

Načítám