Hlavní obsah

Ve válce nejsou žádné prázdniny, potřebujeme zbraně, apeluje Zelenskyj na Západ

Aktualizováno

Je potřeba urychlit dodávky zbraní a munice, což vyžaduje zejména včasnou logistiku oznámených balíčků, prohlásil během nedělního večerního projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Na partnery naléhá v souvislosti s těžkými boji, které se odehrávají u měst Pokrovsk a Toreck.

Foto: Ukrainian Presidential Press Service, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Naši partneři musí zrychlit. Ve válce nejsou žádné prázdniny. Potřebujeme řešení, potřebujeme včasnou logistiku oznámených balíčků. Zvláště se nyní obracím na Spojené státy, Velkou Británii, Francii,“ řekl Zelenskyj.

Poznamenal, že existují dobré výsledky v ničení ruské techniky u Torecku, ale Ukrajina naléhavě potřebuje munici. Připomněl, že ruské síly během jediného dne provedly desítky útoků u Torecka a Pokrovska.

„Naše jednotky, naše brigády dělají všechno pro to, aby si udržely své pozice. Děkuji všem, kteří to poskytují,“ řekl Zelenskyj.

Agentura Unian připomněla, že u Pokrovsku se vedou jedny z nejtěžších bojů na frontě a ruská vojska tam postupují. Místopředsedkyně ukrajinské vlády Iryna Vereščuková opět vyzvala lidi žijící poblíž frontové linie, aby se evakuovali.

K ukrajinským hranicím jsme poslali třetinu armády, tvrdí Lukašenko. Ukrajina to popírá

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám