Hlavní obsah

Cesta smrti. Záběry čtrnáctikilometrového ruského zmaru po ukrajinské pomstě

Leonidovo

Ukrajinští výsadkáři se Rusům v Kurské oblasti u obce Leonidovo pomstili za vraždu devíti dronových operátorů. Nyní zveřejnili záběry zbytků zničené techniky, která po Rusech na místě zůstala. Silnici nazvali cestou smrti.

Ukrajinci ukázali cestu smrti v Kurské oblastiVideo: YouTube/ Velitelství ozbrojených sil Ukrajiny

Článek

Snímky ukazují zbytky ohořelé ruské techniky, což je to jediné, co po Rusech na 14 kilometrů dlouhém úseku u Leonidova zůstalo, informuje Ukrajinska pravda. Ukrajinští výsadkáři se jim tam pomstili za povraždění devíti dronových operátorů. Video zveřejnila 82. výsadková brigáda Bukovyna vzdušných ozbrojených sil Ukrajiny.

„Cesta smrti v Kurské oblasti. Je to cesta dlážděná zničeným nepřátelským vybavením, vyhořelá stopa zanechaná nepřítelem, který je poražen,“ uvedli Ukrajinci. Při pomstě zlikvidovali 30 ruských vojáků a zničili tři obrněné transportéry BTR.

Rozpadli se na atomy

„Teleportace nepřítele do pekla byla složitá,“ vysvětlili na telegramu výsadkáři. „Nejprve útočný dron poškodil první nepřátelský obrněný transportér a pak přišla na řadu dobře mířená střela z tanku. Vybavení orků (hanlivá ukrajinská přezdívka pro Rusy, vychází z pojmenování pro skřety v díle J. R. R. Tolkiena) se rozpadlo na atomy,“ popsali.

Příslušníci ruské armády v poslední době podle amerického Institutu pro studium války zvýšili počet systematických vražd ukrajinských válečných zajatců. Opakovaně se tak dopustili porušení ženevských úmluv, které zakazují nelidské zacházení s válečnými zajatci a jejich vraždy.

Teleportace do pekla. Ukrajinští výsadkáři pomstili vraždu zajatců

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám