Hlavní obsah

Když valentýnská večeře, tak stylová

Novinky, jky

Velmi originální valentýnský recept vám přináší šéfkuchař restaurace Červená Tabulka Tomáš Iltis. Pokud nemáte chuť, čas nebo náladu si jídlo připravit sami, v období svátku zamilovaných ho najdete v jeho restauraci v jídelním menu. Přiznejme si ale sami, že hodnoty vlastnoručně připraveného jídla by v podobný den nedosáhl ani pokrm z restaurace oceněné třemi hvězdičkami Michelin.

Článek

Tygří kreveta na citronové trávě pošírovaná v ochuceném vývaru s hráškovou kaší, sušenými rajčaty a pěnou z šampaňského Piper - Heidsieck

Suroviny potřebné k přípravě pokrmu
tygří kreveta1 ks
citrónová tráva1 ks
hrášek (případně i mražený)100 g
Šampaňské Piper - Heidsieck0,04 cl
žloutek z vejce1 ks
sušená rajčata20 g
sůldle chuti

Pracovní postup:

Hrášek (může být mražený) rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes síto, čímž zbavíme hrášek slupek. Krevetu vyloupeme ze skeletu a podélně nařízneme a „vystřívkujeme“ (zbavíme krevetu tenkého střívka, jenž se nachází v horní části), krevetu nasolíme a propíchneme citronovou trávou.

Do menšího hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme šampaňským a necháme zlehka zavařit. Poté vložíme krevetu do vývaru a pošírujeme cca 3 min. Do misky vložíme žloutek, sůl a Piper - Heidsieck a pomocí metličky vyšleháme tekutinu do krémové pěny.

A takto bude jídlo vypadat v celé své kráse...

Podáváme s příjemným úsměvem na tváři a zdobíme dle vlastní představivosti – pažitkou, cibulovými klíčky, bylinkami atd.

Výběr článků

Načítám