Článek
„V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo jedenáct kilo masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. Dalších třináct kilo masa bylo po datu použitelnosti,“ popsal výsledek kontroly mluvčí SVS Petr Vorlíček.
Vakuové balení vepřové krkovice zase podle něj nemělo etiketu a u nebaleného masa nebyly dodrženy teplotní podmínky skladování. „Výsledek měření teploty masa byl přes dvanáct stupňů, zatímco legislativou požadovaná teplota musí být pouze čtyři stupně,“ uvedl mluvčí.
Při kontrole na místě veterinární inspektorky téměř třicet kilo masa znehodnotily obarvením a nařídily jeho likvidaci v asanačním podniku.
„S provozovatelem restaurace bude zahájeno správní řízení, za porušení zákona o potravinách může být v tomto případě uložena sankce až do výše padesát milionů korun,“ doplnil mluvčí. Vzhledem k probíhajícímu správnímu řízení nelze uvádět název restaurace ani místo, kde se nachází.