Hlavní obsah

Toužíte po vlastním rodinném domě, ale nechcete stavět? Přijďte k hotovému a bez zbytečných starostí

Vlastní domov. Sen snad každého z nás. Jenže nelehká ekonomická situace provázená růstem inflace, zdražováním hypoték, růstem cen materiálů a završená zdražováním pohonných hmot a energií se dotýká i stavebnictví. A tak se rekonstrukce či výstavba nového domu může proměnit v noční můru. Myšlenka „Postavím si dům svépomocí a ušetřím“ je jedním z největších omylů – ve skutečnosti to může dopadnout právě naopak.

Foto: CANABA a.s.

Sníte o vlastním rodinném domě, ale nechcete stavět? Přijďte k hotovému.

Článek

Aktuální zdražování zasáhlo snad všechna odvětví a cena stavebních materiálů je toho příkladem. Pokud jste si před rokem nebo dvěma nechali zpracovat rozpočet na stavbu rodinného domu, letos můžete k částce hravě přičíst až padesát procent. A to ještě musíte mít štěstí, že tvárnice, výztuž nebo izolaci vůbec seženete v požadované kvalitě a termínu.

Hotový rodinný dům v lokalitě Park Nehvizdy – Praha východ Video: Canaba a.s.

Co hůř, zdražování patrně nekončí. Pokud dnes začnete se stavbou, může se snadno stát, že než se dostanete z hrubé stavby, ceny obkladů a dalšího vybavení budou zase o pěkný kus výš.

Čím dál častěji vídáme nedokončené novostavby, rozpracované projekty i třeba jen pozemky se základy. Už i samotný výběr pozemku může být problém. Na první pohled nejde o nic složitého, jenže ceny stavebních parcel se v posledních letech zněkolikanásobily – a přesto je o ně velký zájem. Míst vhodných k zástavbě ubývá, najít to pravé je rok od roku těžší. Stále více zákazníků se proto rozhoduje ke koupi již dokončených domů.

Foto: CANABA a.s

Vzorový dům v lokalitě Park Nehvizdy je pro vaši lepší představu kompletně zařízený

Kompromis nebo jasná volba?

Pokud jste si už někdy pronajímali nebo kupovali byt, s velkou pravděpodobností jste přišli už k hotovému. Prohlédli jste si vnitřní dispozice a zvažovali, zda splňují vaše předpoklady. U domů ale panuje předsudek, že dokážeme vše nejlépe vymyslet sami. Pouštíme se tak do nejisté mise plánování, kreslení a následné realizace. Přitom nároky na dům i byt jsou v mnohém podobnékoupí hotové stavby si můžete ušetřit mnoho měsíců či let starostí.

Vyhnete se hrozbě navýšení ceny. Máte jasnou představu o výsledku a záruku kvality, kterou si můžete sami osahat. Odpadnou vám starosti spojené se stavbou, jako je kontrola řemeslníků či jejich shánění. A protože zároveň kupujete pozemek, který byl dost pravděpodobně pořízen ještě v době, kdy byl znatelně levnější, ušetříte.

Také máte jistotu, že se vyhnete boji s mnoha regulacemi a požadavky od příslušných orgánů, které parcely svazují. Získat stavební povolení je dnes dlouhodobý proces s nejistým výsledkem, je tedy výhodnější koupit si rovnou pozemek s nemovitostí a veškeré byrokracii a zdržování se vyhnout.

Foto: CANABA a.s.

Vzorový dům v lokalitě Park Nehvizdy je pro vaši lepší představu kompletně zařízený

Než utratíte miliony, chtějte dům vidět

Prohlídka domu před tím, než za něj utratíte podstatnou část rodinných úspor, je určitě jednou z hlavních výhod nákupu již dokončených domů. Jejich nabídka je ale na rozdíl od hotových bytů omezená.

Pokud sháníte bydlení pod 9,5 milionu v dojezdové vzdálenosti Prahy a zároveň toužíte po zeleni, přírodě a dobré občanské vybavenosti, posledních 6 hotových domů najdete v lokalitě Park Nehvizdy, který se nachází jen deset minut jízdy z Prahy 9. 

Rodinné bydlení v dispozicích 4+1 se zahradou od 274 do 294 m2 bude připraveno k nastěhování již začátkem příštího roku. Ve stejném projektu Parku Nehvizdy se dokončuje i výstavba bytových domů, takže můžete při jedné návštěvě porovnat obě varianty. První hotové byty s cenami již od 3,75 milionu budou k nastěhování na jaře 2024.

Foto: CANABA a.s.

Vzorový dům v lokalitě Park Nehvizdy je pro vaši lepší představu kompletně zařízený

Vzorový a vybavený rodinný dům je možné si v Parku Nehvizdy prohlédnout už dnes. Stejně tak je možné si rezervovat čas prohlídky vzorového bytu. Návštěvu si můžete sjednat i telefonicky na čísle 844 02 02 02. Vzdušné byty s nadčasovým designem mají k užívání i sklepní kóji a vyhrazené parkovací místo.

A jako příjemný bonus nyní získáte slevu až 250 000 Kč.

Anketa

Chtěli byste bydlet ve vlastním domě?
Ano, a proto také ve vlastním domě bydlím!
66 %
Ano, toužím po tom a snad se mi tento sen jednou splní!
26,5 %
Ne, bydlení ve vlastním domě mě neláká
7,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 801 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám