Hlavní obsah

Nová platforma Senditrack: Efektivní logistika pro dopravce i zákazníky

V Česku byla nedávno spuštěna nová moderní logistická platforma Senditrack, která zpřístupňuje nevyužitou dopravní kapacitu zákazníkům v reálném čase. Zlepšuje tak vytížení přepravní kapacity dopravců. Zákazníci získají nižší cenu přepravy a ocení i transparentní přehled dostupné dopravní kapacity, který jim umožní snadnou volbu nejvhodnějšího dopravce.

Foto: iStock / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

Platforma Senditrack maximalizuje využití přepravní kapacity, což sníží cenu přepravy pro zákazníka a zvýší konkurenceschopnost přepravce.

Článek

Problémem současné paletové přepravy je docílit maximálního vytížení přepravní kapacity. Nevyužitá kapacita totiž vede ke zvyšování jednotkových nákladů na přepravu. Platforma Senditrack maximalizuje využití přepravní kapacity, což sníží cenu přepravy pro zákazníka a zvýší konkurenceschopnost přepravce. Za tuto službu Senditrack neúčtuje žádnou přirážku. Veškeré služby jsou poskytovány v rámci jednoho měsíčního paušálu v řádu stokorun.

V posledních letech roste v České republice obliba dokládkové přepravy LTL – less than truckload. Tento systém umožňuje sdílení přepravního prostoru více zákazníky, což šetří náklady a lépe využívá kapacity dopravců. Platforma Senditrack pomáhá efektivněji plánovat trasy, snižovat volné kilometry a optimalizovat využití vozového parku. Díky tomu mohou dopravní firmy zlepšit své služby, snížit náklady a nabídnout zákazníkům výhodnější ceny.
Senditrack
Foto: Senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)
Více

Bez ohledu na to, kterou variantu využijete, systém Senditrack vám vždy poskytne nové obchodní příležitosti, pomůže s výpočtem amortizace vozidel a dalších nákladů. To vše s cílem maximálně podpořit efektivitu a ziskovost vašeho podnikáníFoto: Senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

Komerční sdělení

Konkrétní příklady z běžného života

Příklad: Zákazník ušetří 4400 Kč. Přeprava jedné palety z Prahy do Brna (vzdálenost 200 km) by za běžných podmínek stála:

Kalkulace bez Senditrack

  • Cesta k zákazníkovi: 40 km
  • Cesta do Brna: 200 km s jednou paletou
  • Zpáteční cesta na depo: 200 km prázdného vozu

Celkem 440 km × 15 Kč/km = 6600 Kč. Zákazník platí nevytížený vůz cestou do Brna a prázdný vůz cestou zpět do Prahy. Tato situace je v praxi velmi častá. V Evropě je statisticky v provozu až 47 % nákladních vozidel prázdných či částečně nevytížených.

Řešení Senditrack není agregátorem, který shromažďuje informace z různých zdrojů. Senditrack je navržen tak, aby snížil zbytečné náklady za nevyužitou kapacitu. Představme si, že zákazník použije přepravce, který již veze dvě palety a míří do Brna. Jeho vůz má stále volnou kapacitu a čas na další zakázku:

  • Minimální zajížďka: Zajížďka k zákazníkovi z naplánované trasy je pouze 3 kilometry, což představuje minimální dodatečné náklady pro dopravce.
  • Efektivní trasa: V Brně dopravce provede jen mírnou zajížďku 5 kilometrů, což jej zdrží o pouhých 15 minut.

Výsledná cena za přepravu této palety bude odhadem 2000 Kč, což je úspora 4400 Kč. Dodatečné náklady dopravce jsou přitom minimální. Vedlejším efektem je snížení ekologické zátěže a počtu vozidel na silnicích.

Výhody Senditrack

  • Optimalizace cesty k zákazníkovi: Senditrack identifikuje vůz, který je poblíž nebo bude brzy v blízkosti místa nakládky, čímž se snižují náklady na přejezd.
  • Maximální využití kapacity: Systém nalezne vozidlo, které je již částečně naložené, ale má ještě volnou kapacitu pro další zásilku, čímž se efektivně využije každý kilometr jízdy.
  • Snížení nákladů na zpáteční cestu: Senditrack vyhledá dopravce, který se vrací na depo v blízkosti místa vykládky, čímž eliminuje zbytečné náklady na zpáteční cestu.

Na interaktivní mapě se zobrazují poptávky od zákazníků, volné přepravní kapacity dopravců. Vše lze snadno filtrovat pod mapou v tabulkách.

Foto: senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

I takto může vypadat váš výsledek po zadání poptávky.

Příklad: Dopravce využívá zprostředkovatele (agregátora) zakázek, který maximalizuje svoji provizi tím, že tlačí na nízkou cenu přepravy a maximalizuje cenu pro zákazníka.

V prvním modelovém příkladu by cenotvorba mohla vypadat následovně: Standardní cena přepravce činí 15 Kč za jeden kilometr. Při ujetí 440 kilometrů by tak výsledná cena byla 6600 Kč. Zprostředkovatel však obvykle chce 15% slevu, což činí 990 Kč na provizi. Zákazníkovi pak službu přeprodá s 15% přirážkou, tedy o 990 Kč více. Zprostředkovatel tedy zákazníkovi účtuje 7590 Kč, což je sečteno, podtrženo 1980 Kč na provizi. Dopravce tedy přijde o 990 Kč a zákazník přeplatí 990 Kč.

Jak v tomto případě funguje platforma Senditrack?

  • Pro dopravce: Nízký měsíční paušál zahrnuje přímé propojení se zákazníkem a neomezený počet zakázek, eliminace konfliktu zájmů zprostředkovatele – cenu si dojednává dopravce přímo se zákazníkem, možnost prezentovat svoji jedinečnost v tom nejlepším světle.
  • Pro zákazníky: Spárování zakázky s vhodným dopravcem ve třech jednoduchých krocích. Senditrack je navržen navíc tak, aby jej snadno zvládli používat i uživatelé v menších firmách, které nemají vyčleněné specialisty na logistiku.

„Rozšiřujeme přístup k obchodním příležitostem za vašich podmínek, výhod a cen. V rámci jednoho měsíčního paušálu,“ uvádějí specialisté z platformy Senditrack.

Blíže o cenovém plánu zde.

Jak funguje přeprava se Senditrack z pohledu zákazníka?

  1. Zadání poptávky. Po zadání poptávky vás aplikace automaticky upozorní na dopravce ve vaší blízkosti a na vozy s volnou kapacitou jedoucí stejným směrem.
  2. Zobrazení poptávky na mapě. Dopravce si může vaši poptávku vybrat přímo na mapě nebo v tabulce pod mapou.
  3. Nabídka vozů s volnou kapacitou a filtrování poptávek podle vašich kritérií. Zobrazí se vám nabídka vozů s volnou kapacitou, které mají naplánovanou trasu ve směru vaší poptávky. Vybrat si můžete nejvhodnějšího dopravce, se kterým vás pak aplikace propojí k uzavření obchodu.
Foto: Senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

Jak funguje přeprava se Senditrack z pohledu zákazníka?

Jak funguje přeprava se Senditrack z pohledu dopravce?

  1. Zadání denních tras. Po zadání denní trasy vás systém upozorní na nové poptávky v blízkosti trasy nebo přímo na ní.
  2. Zobrazení vozu s volnou kapacitou na mapě. Trasa se zobrazí na mapě, kde si ji zákazníci mohou prohlédnout a přímo vás kontaktovat se svými zakázkami.
  3. Nabídka poptávek pro konkrétní trasu vozu. Zobrazí se konkrétní nabídka poptávek přímo pro váš vůz a jeho trasu. Zobrazení poptávky si můžete filtrovat podle různých kritérií, jako je vzdálenost od nakládky, čekající, probíhající, realizovaná…

Tip pro dopravce: Za nízký měsíční paušál získáte jako dopravce přímé propojení se zákazníky a neomezený počet zakázek. Cenu si dojednává dopravce přímo se zákazníkem, má možnost prezentovat svoji jedinečnost v tom nejlepším světle a vyhnout se konfliktu zájmů zprostředkovatelů.

Foto: Senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

Jak funguje přeprava se Senditrack z pohledu dopravce?

Foto: Senditrack.cz / Zpracování: Seznam Brand Studio (Hana Prokopová)

Systém Senditrack vám pomůže s výpočtem amortizace vozidel a dalších nákladů.

Efektivita a úspory díky systému Senditrack
Optimalizace nákladů bez snižování marží Platforma zajišťuje, že vozy jsou maximálně vytíženy, což umožní nabídnout zajímavější ceny pro zákazníka a vyšší marže pro dopravce. Navíc tu nejvýhodnější přepravu pro váš náklad objednáte na pár kliknutí.
Harmonická spoluprácePlatforma Senditrack je navržena tak, aby podporovala spolupráci mezi dopravci a zákazníky. Kvalitní služba za rozumnou cenu je totiž možná pouze tehdy, pokud jsou všechny strany dobře informované a mohou efektivně spolupracovat.
Informační transparentnost jako konkurenční výhodaKlíčem k úspěchu je lepší předávání informací o pohybu vozů a jejich dostupné kapacitě.
Snížení provozních nákladůSenditrack sice nemůže ovlivnit jednotlivé provozní výdaje, jako jsou mzdy řidičů, ceny pohonných hmot nebo amortizaci vozů, ale dokáže výrazně snížit volné kilometry a čas strávený hledáním vhodných zakázek a plánováním tras.

Zákazníkům a dopravcům poskytuje možnost získat kvalitní služby za rozumnou cenu 490 Kč měsíčně.

Tip na závěr: Pokud hledáte způsob, jak zefektivnit svou logistiku a snížit náklady na dopravu, Senditrack je tím správným řešením. Vyzkoušejte tuto platformu na 100 dní zdarma a přesvědčte se sami, jak může zlepšit vaše podnikání.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám