Hlavní obsah

Začátek léta bude rozpačitý, po teplém víkendu se zase ochladí

Aktualizováno

Začátek meteorologického léta bude letos poněkud rozpačitý. Do konce týdne bude počasí ovlivňovat frontální rozhraní. Převládat bude polojasno, o víkendu i oblačno s letními teplotami kolem 25 °C. Ochladit by se mělo v úvodu příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.6. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

„O víkendu sice letní teploty vydrží, zároveň ale musíme být připraveni na občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Ochlazení a další přibývání oblačnosti očekáváme zpočátku příštího týdne,“ konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až polojasno, pouze na jihu a východě bude zpočátku oblačnosti více. Přeháňky se budou vyskytovat pouze ojediněle a odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 °C.

V pátek bude opět jasno až polojasno, navečer místy i oblačno s ojedinělými bouřkami či přeháňkami. Ráno teploty klesnou k 13 až 9 °C, odpolední vystoupají na 24 až 28 °C.

V sobotu bude opět oblačno až polojasno. Místy opět s přeháňkami či deštěm. Ranní minima klesnou k 15 až 11 °C, odpoledne se vyhoupnou na 24 až 28 °C.

V neděli bude oblačno, místy se objeví přeháňky nebo déšť, ojediněle i bouřky. Jen přechodně může být polojasno,“ uvedla Honsová. Ranní teploty zůstanou mezi 15 a 11 °C, denní teploty vystoupají na 23 až 27 °C.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu bude teplo, ale deštivo.

V pondělí se začne výrazněji ochlazovat. Může být přechodně až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami. Ranní minima setrvají mezi 15 a 11 °C, přes den se dostanou nejvýše už jen na 18 až 22 °C.

V úterý a ve středu bude shodně oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami. V úterý klesnou ranní minima na 15 až 11 °C. Přes den teploty ještě více klesnou na 17 až 21 °C.

Ve středu bude pokračovat pokles teplot. Ráno se budou pohybovat mezi 13 a 9 °C, přes den budou pouze mezi 16 a 20 °C.

Související témata:

Výběr článků

Načítám