Hlavní obsah

Víkend bude stát za to, až 35 °C a silné bouřky

Ochlazení, které dorazilo v polovině týdne, nebude mít dlouhé trvání a již o víkendu se opět budeme potýkat s tropickými teplotami. V sobotu by se měla rtuť teploměru na některých místech zastavovat až na úrovni 35 °C. V neděli v souvislosti s přechodem studené fronty dorazí opět silné bouřky. Stabilní počasí nebude ani příští týden, naznačila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.7. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

Čtvrtek nabídne jasno až polojasno, na Šumavě se ojediněle mohou objevit přeháňky, případně bouřky. Teploty se budou dostávat k 23 až 27 °C.

Na pátek 26. července připadá nejznámější červencová pranostika - sv. Anna, chladna z rána. Tento den přinese při jasné obloze a bezvětří nejnižší teploty z celého týdne. Při jasné obloze a bezvětří bude teplota klesat jen na 12 až 8 °C, na horách bude jen kolem 5 °C,“ uvedla Honsová. Přes den bude převážně jasno až polojasno s odpoledními maximy mezi 25 a 30 °C.

Sobota nabídne převládající polojasno, ojediněle s přeháňkami či bouřkami. Z ranních minim, která budou kolísat mezi 15 a 11 °C, se během dne teploty vyhoupnou k 29 až 33 °C. Na jižní Moravě by se mohla maxima zastavovat až u 35 °C.

Neděle byla celosvětově nejteplejším dnem od roku 1940

Svět

V neděli bude polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo, místy se objeví přeháňky a silné bouřky. Ranní teploty klesnou na 20 až 14 °C. Denní budou stoupat k 28 až 32 °C, na východě až 35 °C,“ popsala meteoroložka.

V pondělí by mělo být převážně jasno až polojasno s ranními teplotami mezi 15 a 11 °C. Přes den by mělo být mezi 23 a 27 °C.

Podobně bude i v úterý. Ráno budou teploty klesat k 17 až 13 °C, odpoledne vystoupají k  27 až 31 °C.

Středa nabídne převládající polojasno, během dne místy až oblačno s přeháňkami a bouřkami. Ranní teploty zůstanou mezi 17 až 13 °C, přes den se dočkáme 27 až 31 °C.

Výběr článků

Načítám