Hlavní obsah

Tropy budou pokračovat i v září

Letní počasí s tropickými teplotami nás bude provázet v závěru srpna i v úvodu září. Výhled do poloviny příštího týdne slibuje převážně polojasno s občasnými přeháňkami či bouřkami. Odpolední maxima se podle meteoroložky Dagmar Honsové budou po celou dobu držet nad hranicí 30 °C.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.8. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou objevovat bouřky, které mohou být ojediněle i silné a doprovázené vyššími srážkovými úhrny.

„Teploty budou opět vysoké, 29 až 33 °C, pocitově až 35 °C,“ uvedla Honsová s tím, že před sebou máme dusný den.

V pátek by mělo být polojasno až oblačno, na severozápadě republiky místy s přeháňkami či bouřkami. Ranní minima se budou pohybovat mezi 20 a 16 °C, přes den se teploty dostanou na 28 až 33 °C.

Léto ještě nekončí, chystají se tropy, ale i bouřky

Počasí

Stejné počasí nabídne i sobota. Převládající polojasno až oblačno opět na severozápadě území doplní bouřky a na pátečních hodnotách zůstanou jak ranní minima, tak nejvyšší denní teploty.

Změnu nelze očekávat ani v neděli, byť se po ránu mohou ojediněle objevovat mlhy a přeháňky či bouřky se mohou vyskytovat místy. Ráno teploty klesnou na 20 až 15 °C, přes den se dostanou na 26 až 33 °C, na jihovýchodě republiky až na 33 °C.

Od pondělí do středy by mělo být stále převážně polojasno, během dne přechodně i oblačno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Nejvyšší teploty se po všechny tři dny budou držet mezi 28 a 33 °C, ranní poklesnou na 18 až 14 °C v pondělí a úterý, respektive 19 až 15 °C ve středu.

Změnu přitom nelze očekávat ani v dalších dnech.

Kroupy velikosti tenisových míčků „bombardovaly“ sever Itálie

Evropa

Výběr článků

Načítám