Hlavní obsah

Příjemné teploty vydrží do 20. října, pak se začne ochlazovat

Výhled počasí do začátku listopadu slibuje v období do 20. října průměrné či mírně nadprůměrné teploty. Následně se začne pozvolna ochlazovat a teploty se budou pohybovat na úrovni dlouhodobého normálu. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pro období od 7. října do 3. listopadu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8. 10. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

„Kolísavý charakter počasí z posledních několika týdnů, kdy se průměrné týdenní teploty dostávaly z lehce podprůměrných do mírně nadprůměrných hodnot, bude pokračovat i v následujícím období,“ uvedli meteorologové a dokladovali svá slova tím, že první dva týdnu budou z hlediska teplot průměrné až lehce nadprůměrné. Nadprůměrné teploty očekávají zejména ve druhém týdnu, tedy od 14. do 20. října.

V dalších dvou týdnech, tedy od 20. října se bude ochlazovat a průměrné denní teploty se již budou pohybovat pod úrovní 10 °C.

Z hlediska srážek se žádné mimořádnosti neočekávají. „V jednotlivých týdnech jsou očekávané úhrny srážek do 20 milimetrů, což jsou hodnoty normální pro toto roční období,“ konstatovali meteorologové.

Interval průměrných teplot od 7. října do 3. listopadu je od 6,5 do 9,2 °C. Srážek obvykle spadne mezi 28 a 46 milimetry.

Teploty opět zamíří vzhůru

Počasí

Výběr článků

Načítám