Hlavní obsah

Podzim se o víkendu chopí otěží

Aktuální chladné a deštivé počasí by mělo vydržet do soboty. V dalších dnech až do poloviny příštího týdne bychom se měli obejít bez deště. Vzhůru pak zamíří i teploty, které se budou zastavovat u hranice 20 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová, podle níž budou podzimní počasí doplňovat i četné ranní mlhy a nízká oblačnost.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.9.2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

Ve čtvrtek by se měly přeháňky objevovat především na horách. V nížinách bychom se s deštěm měli setkávat pouze ojediněle a přechodně může být i polojasno. Odpolední maxima se dostanou na 11 až 15 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm a přeháňkami. Ranní minima klesnou a 9 až 5 °C, přes den bude nejčastěji mezi 9 a 13 °C.

V sobotu bude i nadále oblačno, místy s občasnými přeháňkami. Během dne bude nicméně oblačnost ubývat a bude polojasno. Teploty ráno zůstanou mezi 9 a 5 °C a ani denní maxima se nebudou lišit od pátečních 9 a 13 °C.

Klimatické změny zdvojnásobily pravděpodobnost silných povodní v Evropě

Věda a školy

V neděli by již přeháňky měly být pouze ojedinělé a převládat by mělo oblačno až polojasno, ráno místy s mlhami či nízkou oblačností. Ráno budou teploty klesat k 8 až 4 °C, na západě Čech i níže a ojediněle se mohou objevovat přízemní mrazíky. Přes den se dočkáme teplot mezi 12 a 16 °C.

V pondělí a úterý se dočkáme výraznějšího oteplení. Po oba dny bude převážně polojasno až oblačno, ráno místy s mlhami či nízkou oblačností. Nejnižší teploty budou kolísat mezi 7 a 3 °C, přes den se dočkáme příjemných hodnot mezi 16 až 20 °C.

Již ve středu by opět mělo začít přibývat oblačnosti a místy se začnou objevovat přeháňky i déšť. Po ránu je opět třeba počítat místy s mlhami a nízkou oblačností. Minima by měla klesat k 11 až 7 °C, přes den se teploty dostanou na 15 až 19 °C.

Výběr článků

Načítám