Hlavní obsah

Počasí bude už bez výkyvů, příjemné podzimní

Kolísavý charakter počasí posledních týdnů by se měl na konci září a na začátku října ustálit. Teploty budou v rámci dlouhodobých průměrů či těsně nad nimi. Pršet by po týdnu, kdy byly srážky enormní, mělo taktéž průměrně.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24.9.2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

„V prvních dvou týdnech nás čekají teploty kolem dlouhodobého normálu, v dalších dvou týdnech od 7. do 20. října by se potom měly pohybovat slabě nad normálem. Období od 23. září do 20. října jako celek by mělo skončit teplotně v normálu nebo slabě nad normálem,“ popsal v měsíčním výhledu počasí Český hydrometeorologický ústav.

Průměrná celodenní teplota pro období od 23. září do 20. října je 10,1 stupně. V tomto týdnu by teploty měly být kolem 20 stupňů, na víkend se ale ochladí.

Co se srážek týče, měl by probíhající týden být normální, pršet by mělo spíš v jeho druhé polovině. Týden od 30. září do 6. října by pak měl být spíš sušší, pak se srážky opět vrátí k normálu. Obvykle spadne od 23. září do 20. října 45 mm vody. To je v kontrastu s obdobím 9. až 15. září, kdy za pouhý týden spadlo i 150 mm.

Meteorologové upozorňují, že výhled počasí není jeho předpovědí, jde spíše o jeho očekávaný charakter.

Po babím létu se ochladí. Přijdou i přízemní mrazíky

Počasí
Související témata:

Výběr článků

Načítám