Hlavní obsah

Počasí bude jako na houpačce

Závěr týdne přinese četnější srážky i bouřky, hodit se tak budou jak sluneční brýle, tak deštníky. Teploty se i nadále budou pohybovat kolem 20 °C, ale až do soboty je třeba počítat s tím, že pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr. Počasí s proměnlivou oblačností by mělo pokračovat i v úvodu příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16. 5. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

Ve čtvrtek bude více oblačnosti i srážek v Čechách. Zatímco na Moravě a ve Slezsku by mělo převládat spíše polojasno, v západní polovině republiky bude převážně oblačno, přechodně i zataženo. Místy se vyskytnou přeháňky, déšť a na Šumavě ojediněle i bouřky. Rozdílné budou i odpolední teploty, na západě bude kolem 17 °C, na zbytku území mezi 19 a 23 °C. Je třeba počítat s čerstvým větrem.

V pátek bude převládat zataženo až oblačno, na většině území se setkáme s deštěm či přeháňkami. V jižní polovině republiky mohou být srážky i vydatné. Ranní minima klesnou na 14 až 10 °C, přes den se dočkáme teplot 13 a 17 °C, přičemž pocitovou teplotu bude stále snižovat čerstvý vítr.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty budou mezi 11 a 7 °C, denní se dostanou na 17 až 21 °C,“ uvedla Honsová.

Polojasno až oblačno bude i v neděli. Odpoledne je třeba počítat na většině území s deštěm, přeháňkami a místy i bouřkami. Minima setrvají mezi 11 a 7 °C, přes den teploty zůstanou v intervalu 19 až 23 °C.

Polojasno až oblačno bude i v pondělí. Odpoledne se opět na většině území setkáme s deštěm či přeháňkami. Místy se opět objeví bouřky. Nejnižší teploty ráno klesnou na 11 až 7 °C, odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 °C.

V úterý a ve středu by mělo převládat polojasno, odpoledne po oba dny se zatáhne na oblačno a místy se přidá déšť, přeháňky a ojediněle i bouřky. Ranní teploty zůstanou mezi 11 a 7 °C, denní teploty se dostanou na 19 až 23 °C.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Počasí

Výběr článků

Načítám