Hlavní obsah

Od dusna, veder a bouřek si oddychneme začátkem července

Horké letní dny si budeme užívat, či nuceni strpět, záleží na osobním nastavení, do konce týdne. Se začátkem července se ochladí a o vláhu se namísto bouřek budou starat četnější přeháňky. V nejbližších dnech nás nicméně čekají tropické teploty a místy i silné bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„V pátek počasí u nás ovlivní slábnoucí studená fronta, v neděli vlnící se studená fronta. Z víkendu tak bude méně oblačnosti a srážek v sobotu – v neděli musíme počítat postupně na většině území s deštěm, přeháňkami a bouřkami,“ uvedla meteoroložka k počasí v závěru června.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až polojasno, místy se budou objevovat přeháňky či bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 °C.

V pátek bude zprvu oblačno až polojasno, později bude od západu přibývat oblačnosti až na zataženo a přidají se přeháňky či bouřky. Ráno budou teploty klesat k 18 až 14 °C, přes den budou mezi 27 a 31 °C.

Pohroma v Masarykově lese. Víkendová bouřka se tam zastavila

Domácí

Sobota by měla nabídnout polojasno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ranní minima zůstanou v intervalu 18 až 14 °C, denní vystoupají k 27 až 31 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, během dne až zataženo a na většině území se přidá déšť, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší teploty klesnou k 17 až 13 °C, denní vystoupají k  25 až 30 °C,“ řekla Honsová.

Oblačno, místy s přeháňkami či deštěm by mělo převládat v pondělí. Minima by se ještě měla držet vysoko mezi 18 a 14 °C, přes den se teploty dostanou k 22 až 27 °C.

V úterý a ve středu by mělo být převážně oblačno až polojasno, místy opět s přeháňkami. Ochlazení již bude patrné, ranní minima klesnou ke 14 až 10 °C, přes den by se měly teploty pohybovat mezi 19 a 23 °C.

V Minnesotě se částečně protrhla přehrada, dron zachytil masy valící se vody

Zahraniční

Výběr článků

Načítám