Hlavní obsah

Ochlazení už je na dohled

Počasí s nadprůměrnými teplotami bude pokračovat do konce týdne. Ten příští již přinese mírné ochlazení a na většině území rovněž déšť. I tak by se ale měla odpolední maxima pohybovat kolem letních 25 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude pokračovat příliv teplého vzduchu od východu. Převládat bude jasná obloha a teploty mezi 27 a 32 °C

V pátek bude jasno až polojasno, ojediněle s přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 19 až 14 °C, přes den se dostanou na 27 až 32 °C.

„Tak vysoké teploty jako během pracovního týdne sice víkend nepřinese, i tak ale budou nejvyšší teploty vystupovat ke 30 °C. Přeháňky a bouřky se budou během víkendu vyskytovat pouze ojediněle a budou lokální,“ doplnila Honsová.

Dlouhotrvající lijáky a záplavy. Na Německo, Itálii, Francii a Španělsko se řítí tlaková níže Xania

Evropa

V sobotu i v neděli by mělo převládat jasno až polojasno s ranními minimy mezi 18 a 13 °C. Odpolední maxima se po oba dny budou pohybovat mezi 26 a 30 °C.

V pondělí se charakter počasí začne měnit. Převládat bude oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Ráno teploty klesnou na 18 až 13 °C, přes den by se měly pohybovat mezi 24 a 28 °C.

V úterý se již ochlazení projeví výrazněji. Bude oblačno, místy se přidají přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C, nejvyšší denní vystoupají na 21 až 25 °C.

Oblačné počasí bude pokračovat rovněž ve středu. Ranní minima setrvají mezi 16 a 12 °C, denní se dostanou na 20 až 24 °C.

Inspekce zakázala prodej bonbonů s halucinogeny z muchomůrky červené

Ekonomika

Související články

Výběr článků

Načítám